Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські оперативно розшукали та повернули власникові угнаний автомобіль
Опубліковано 12 серпня 2020 року о 11:24

В Олешківське відділення поліції позавчора ввечері звернувся 61-річний мешканець  с. Кринки. Чоловік розповів, що вранці 8 серпня поїхав на два дні по справах, а коли повернувся виявив, що з подвір’я домоволодіння зник його автомобіль «Таврія». Розшукові заходи тривали всю ніч. І вранці наступного дня поліцейські знайшли автівку аж у сусідньому районі. 

Під час спілкування заявник розповів слідчо-оперативній групі, що близько місяця назад познайомився з 43-річним чоловіком. Той поскаржився, що наразі йому ніде жити. Але він майстер на всі руки і може допомагати по господарству. Заявник дозволив новому знайомому пожити у нього. В день від’їзду саме на нього потерпілий залишив своє господарство і поїхав у справах.

Поліцейські відпрацювали відео з камер спостереження, встановлених на будівлях населеного пункту та з’ясували, що вказаний автомобіль виїхав з села в напрямку Нової Каховки.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, оперативники зв’язались з колегами Новокаховського відділу поліції та спільними зусиллями встановили місцезнаходження угнаного транспортного засобу. Він також засвітився на записах камери відеоспостереження, встановленої поблизу набережної в Новій Каховці. Там поліцейські і знайшли угнаний автомобіль разом із гостем потерпілого.

Поліцейські встановили, що колись він проживав у Бериславському районі. Чоловік вже був неодноразово судим за майнові злочини. Останній раз звільнився з місць позбавлення волі в 2018 році. З тих пір постійного місця мешкання не мав. Затриманий зізнався правоохоронцям, що дійсно взяв без дозволу автомобіль чоловіка, який прихистив його у себе, та поїхав кататись. Але доїхав він лише до Нової Каховки, бо в автівці закінчилось пальне і пробилось колесо.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Наразі затриманому повідомлено про підозру в скоєні злочину. Йому може загрожувати 8 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

 Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux