Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські превенції розшукали 14-річну зниклу безвісти дівчину та допомогли жертві домашнього насильства
Опубліковано 01 листопада 2021 року о 13:22

Питання, які стосуються дитячої безпеки, перебувають у фокусі особливої уваги поліції. Правоохоронці докладають всіх зусиль для захисту неповнолітніх і якщо дитина зникає – поліція невідкладно вживає усі заходи для якнайшвидшого встановлення її місцезнаходження.   

Так, після повідомлення про зникнення в одному з сіл Каховської територіальної громади 14-річної дівчини, працівники поліції за годину розшукали неповнолітню. Зникла мешкає з тіткою та бабусею, яка є її опікуном. Жінки розповіли правоохоронцям, що їм важко знаходити з дівчиною спільну мову, тому відбуваються непорозуміння та сварки. Після чергового конфлікту неповнолітня пішла з дому. Працівники поліції відпрацювали населений пункт, поспілкувалися з друзями дівчинки і перевірили місця, де вона зазвичай проводить вільний час. Саме в одному з таких місць і виявили неповнолітню в компанії знайомих.

З дівчиною було все добре. Вона пояснила, що посварилася з рідними, тому і пішла з дому. Поліцейські провели з дівчиною виховну бесіду та відвели додому. Рідним неповнолітньої порадили звернутися до спеціаліста, який би допоміг як дівчинці, так і їм самим будувати з дитиною довірливі стосунки.

Подолання домашнього насильства - це пріоритетне завдання поліції

В Херсоні працівники сектору протидії домашньому насильству ГУНП допомогли 43-річниій потерпілій та притягнули до відповідальності її чоловіка-кривдника.

Жінка зателефонувала в поліцію і повідомила, що її нетверезий чоловік перший розпочав сварку, погрожував фізичною розправою, штовхнув, висловлювався у її адресу нецензурними словами та схопив за волосся.

Працівники поліції припинили конфлікт. На місце викликали «швидку», адже потерпіла погано себе почувала. Лікарі оглянули жінку, загрози її здоров’ю та життю немає.

З кривдником провели профілактичну бесіду, склали у його відношенні адміністративний протокол за ч.1.ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» КУпАП та винесли йому терміновий заборонний припис, що передбачає заборону спілкування у будь-який спосіб з постраждалою особою. Жінці поліцейські порадили негайно звертатися в поліцію, якщо чоловік знов проявлятиме агресію. А також залишили контакти служб, які надають психологічну та юридичну допомогу жертвам домашнього насильства.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux