Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські затримали підозрюваного у незаконному позбавленню волі людини
Опубліковано 19 квітня 2021 року о 12:43

Зловмисники заштовхали чоловіка в автівку, вивезли його на річку, побили та кинули у воду. Правоохоронці затримали найактивнішого учасника події. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Минулої суботи, 17 квітня, в територіальний підрозділ поліції м. Каховка надійшло повідомлення від 29-річного мешканця с. Малокаховка. Чоловік розповів, що 16 квітня близько 23:00 група чоловіків увірвалися в його будинок, погрожували, потім заштовхали в автомобіль та вивезли на беріг річки. Потерпілого побили, а потім кинули у воду. Після чого зловмисники поїхали в невідомому напрямку. 

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що  в той вечір в гості до потерпілого прийшов 24-річний знайомий. Чоловіки вживали алкогольні напої, як раптом в будинок заскочив 26-річний чоловік і почав вимагати у його товариша 400 тисяч гривень, які він взяв у борг. Товариш дістав пістолет та почав погрожувати непроханому гостю. Побачивши зброю, гість вибіг на вулицю. Ще четверо його спільників оточили будинок по периметру, після чого забризкали в будинок сльозогінний газ.

Власник будинку вибив вікно та вистрибнув на вулицю. Там його перехопили нападники. Вони скрутили потерпілого та повели до автівки. Поблизу вуличного ліхтаря зловмисники побачили, що це не їх боржник. Один з них повернувся в будинок, але там вже нікого не було. Знайомий потерпілого встиг  втекти через городи.

Далі зловмисники почали бити чоловіка, заштовхали в автомобіль та вимагали зізнатись, де переховується його товариш. Потім вивезли його на беріг річки, знову відлупцювали та кинули у воду. Зрозумівши, що чоловік не знає, куди дівся його знайомий, чоловіки втекли на автомобілі в невідомому напрямку.

Як повідомив начальник  поліції м. Каховка Віктор Попов, оперативники розшукали одного зі зловмисників та затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Наразі встановлені всі особи, причетні до вказаного злочину. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux