Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція документує наслідки обстрілів населених пунктів армією рф
Опубліковано 02 вересня 2022 року о 15:12

За минулу добу працівники поліції відкрили 16 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російської армії проти мирних жителів Херсонської області. Серед них: обстріли населених пунктів, колабораційна діяльність, розкрадання та привласнення майна як громадян, так і великих підприємств.

російські окупанти не припиняють здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів на Херсонщині. Під ворожим вогнем опинилися смт Архангельське, села Ольгине, Потьомкине, Добрянка та Нововознесенське. На жаль, є загиблі та поранені. Внаслідок ударів зруйновано приватні будинки та господарські споруди, деякі населені пункти залишаються без електропостачання та води.

В Херсоні у співпраці з військовою адміністрацією рф викрито керівника лікарні. У червні колаборант пройшов курси по навчанню за російськими стандартами медицини в місті Керч АР Крим. Палати стаціонару лікарні, де мали надавати медичну допомогу хворим жителям міста, керівник віддав під житло для російських солдат. Відомо, що співпрацювати з окупантами чоловіку допомагають дві його заступниці.

військовослужбовці рф захопили майно підприємства, яке проводило роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги на території аеропорту Херсон в Чорнобаївці. Окупанти привласнили та використовують для власних потреб спеціалізовану техніку, транспорт, запасні частини, ремонтні матеріали, інструменти, контейнери та мобільний будинок підприємства.

У місті Генічеськ представники окупаційної влади захопили приміщення районного управління служби з надзвичайних ситуацій, його працівникам заявили,  що управління буде працювати за законодавством рф. Працівники служби з надзвичайних ситуацій не можуть виконувати свої функції та не мають доступу до службових приміщень.

У с. Кочубеївка за період окупації військові рф здійснили розкрадання майна навчального закладу. Сума матеріальних збитків складає приблизно 500 тисяч гривень.  

В Херсоні по вул.Нафтовиків окупаційні війська захопили територію заводу для розміщення там своєї техніки та особового складу. військовослужбовці рф проникли на територію та наказали працівникам покинути приміщення й територію підприємства. окупанти привласнили та використовують на свою користь всі споруди, обладнання, транспорт, виробничі запаси, інженерні та енергетичні комунікації виробничого комплексу.

Нині поліція збирає докази та документує воєнні злочини військ рф на Херсонщині. За кожним фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux