Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція проводить «Місячник безпеки дорожнього руху»
Опубліковано 05 червня 2020 року о 13:15

Впродовж червня на території Херсонської області поліція проводить комплекс профілактичних заходів, направлених на покращення безпеки дорожнього руху на автошляхах Херсонщини. З цією метою наразі увага працівників груп реагування патрульної поліції районних поліцейських підрозділів за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками значно посилена.

За 5 місяців 2020 року на території Херсонської області поліція зафіксувала 1031 дорожньо-транспортну пригоду. У 203 автоаваріях 38 людей загинули і 241 чоловік був травмований, у тому числі 25 дітей. З метою попередження скоєння ДТП працівниками районних підрозділів поліції було припинено майже 11 тисяч 300 порушень Правил дорожнього руху, від керування були відсторонені 1030 водіїв, які перебували за кермом у нетверезому стані.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко, кількість виявлених порушень ПДР, так само й кількість фактів керування в нетверезому стані, більше ніж за аналогічний період минулого року в середньому на 22%. Завдяки посиленню контролю за дотриманням Правил дорожнього руху цьогоріч кількість ДТП та травмованих громадян в порівнянні з минулим роком зменшились на 14 %. Однак значно зросла кількість загиблих в автопригодах людей (+40%). Тому з метою подальшого запобігання загибелі та травмуванню людей на вулично-дорожній мережі області з 01 по 30 червня поліція Херсонщини проводить «Місячник безпеки дорожнього руху». В цей період буде значно посилений контроль за безпекою дорожнього руху та дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками. Також проводитиметься профілактична робота, направлена на покращення правосвідомості учасників дорожнього руху, особливо неповнолітніх та людей похилого віку. 

Під час нагляду за дорожнім рухом увага поліцейських приділятиметься в першу чергу виявленню порушень, що призводять до скоєння дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Зокрема, керування транспортними засобами в нетверезому стані, перевищення встановленої швидкості руху, порушення правил маневрування та обгону, проїзду перехресть та пішохідних переходів, перевезення пасажирів.

Поліція Херсонщини закликає учасників дорожнього руху не порушувати правил дорожньої безпеки та пам’ятати, що вас чекають вдома живими та здоровими.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux