Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція відкрила 30 кримінальних проваджень за домашнє насильство
Опубліковано 22 липня 2019 року о 14:45

З початку цього року в поліції Херсонщини зареєстровано 2140 заяв і повідомлень про домашнє насильство. Складено 2009 адміністративних протоколів за вчинення домашнього насильства за ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  На обліку перебувають 2897 домашніх тиранів, з них: 2679 чоловіків, 214 жінок і 4 дитини до 18 років. 

Як повідомив начальник відділу дільничних офіцерів поліції Херсонської області Віталій Валяєв, за півроку поліція відкрила 30 кримінальних проваджень за ст.126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство», 17 з них вже направлені до суду. По двом провадженням домашнім тиранам суд виніс вироки.

Так, житель Великоолександрівського району проведе 2 роки за гратами за вчинення домашнього насильства у відношенні 78-річної матері. Чоловік виявився раніше судимим за крадіжки та погрозу вбивством. Кілька разів поліцейські складали на нього адміністративні протоколи за домашнє насильство, але він так і не припинив знущатися над матір’ю. Крім словесних образ, 48-річний син виганяв матір з квартири, перевертав їй на голову тарілки з їжею, ганявся за нею з сокирою, погрожував облити кислотою та побити. Після чергових образ, він вигнав матір з квартири. Коли вона намагалася втекти, він зіштовхнув її зі сходів. Після пережитих знущань у пенсіонерки розвинулися психічні посттравматичні розлади і вона потребує лікування. У відношенні чоловіка поліція відкрила кримінальне провадження за ст.126-1 КК України «Домашнє насильство». Районний суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

50-річний житель Нижньосірогозького району засуджений до 160 годин громадських робіт за вчинення психологічного домашнього насильства над  дружиною. Чоловік ображав її грубою лайкою, принижував та виганяв з будинку, забороняв користуватися електроенергією та інтернетом. Багато разів жінка була змушена ночувати у сусідів. У відношенні тирана поліцейські кілька разів складали адміністративні проколи, після чого відкрили кримінальне провадження за домашнє насильство. Наразі подружжя розірвало шлюб і кожен проживає окремо. Районний суд призначив чоловіку покарання у вигляді 160 годин громадських робіт.   

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux