Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція завершила превентивні заходи у курортних районах
Опубліковано 15 вересня 2020 року о 14:27

На морському узбережжі Херсонщини упродовж трьох місяців поліція з дотриманням карантинних обмежень проводила превентивні заходи по забезпеченню публічної безпеки і порядку під час літнього оздоровчого сезону. Щодня понад 200 поліцейських несли службу у курортних Генічеському, Голопристанському, Скадовському та Каланчацькому районах.

Задля безпеки гостей та жителів курортних районів, на літній період там цілодобово працювали 4 поліцейські станції. Їх працівники оперативно реагували на повідомлення про злочини та правопорушення, а також займалися профілактичною роботою. Щоденно на охорону публічного порядку та безпеки громадян заступали піші, авто-, мото- та велопатрулі, які патрулювали прибережну зону та підтримували публічний порядок. Акваторію Чорного та Азовського морів на службових катерах патрулювали працівники відділення поліції в порту «Херсон».

На час курортного сезону поліція посилила заходи безпеки і на автошляхах, адже велика кількість людей виїжджала до місць відпочинку. На автодорогах до курортних районів цілодобово функціонували стаціонарні пости поліції для  надання допомоги водіям. За статистикою, оcнoвною пpичиною ДTП нa Xepcoнщинi у літній період стало пepeвищeння швидкості руху та порушення правил маневрування.

Також у курортних зонах працювали спільні СОVID-патрулі поліцейських та працівників інших служб. Правоохоронці перевіряли дотримання підприємцями та продавцями карантинних обмежень, законність виносної торгівлі, продаж підакцизних товарів, продуктів харчування, а також законність використання праці іноземців. На правопорушників складали адміністративні протоколи. На пляжах поліцейські проводили профілактичні бесіди з дітьми та їх батьками і нагадували відпочивальникам загальні правила поведінки на воді.

«Для безпеки наших громадян ми залучали всі необхідні сили та засоби. Нашим основним завданням під час курортного сезону була безпека відпочивальників, щоб у будь-який момент людина могла вчасно отримати допомогу поліції. Загалом, за три місяці до поліції у курортних районах надійшло понад 13 тисяч звернень та повідомлень громадян про різні події. Як свідчить аналіз статистики, найпоширенішим кримінальним правопорушенням стали крадіжки особистого майна відпочивальників. Найчастіше зловмисників цікавили гаманці з грошима, мобільні телефони та золоті прикраси, які вони викрадали з номерів готелів та приватних будинків, що орендували відпочивальники. Також за цей час поліцейські склали понад 5 тисяч адміністративних матеріалів», - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції Херсонської області Денис Захарченко.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux