Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині правоохоронці відпрацювали злагодженість дій під час надзвичайних подій
Опубліковано 06 грудня 2019 року о 13:09

Вчора в Генічеську відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання правоохоронців Херсонщини. Загалом у навчаннях взяли участь близько 300 працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії України.

В навчаннях взяли участь працівники територіальних підрозділів та бійці роти поліції особливого призначення поліції Херсонщини, співробітники ГУНП та патрульної поліції АР Крим, спецпідрозділи Управління «КОРД» та патрульної поліції Херсонщини «ТОР», військовослужбовці в/ч №3056 Національної гвардії України, курсанти Херсонського факультету Одеського університету внутрішніх справ та представники державної служби з надзвичайних ситуацій.

Навчання були проведені з метою визначення підготовленості та відпрацювання злагодженості дій під час виконання службових обов’язків по забезпеченню правопорядку, під час припинення масових заворушень, групових порушень публічного порядку, ліквідації наслідків при настанні надзвичайних ситуацій в системі цивільного захисту.

Зокрема учасники навчань відпрацювали 7 надзвичайних ситуацій. Першим завданням стало успішне затримання бійцями спецпідрозділу «КОРД» групи озброєних злочинців, які захопили заручника. За легендою в Генічеському районному суді група злочинців захопили в заручники працівників поліції та присутніх цивільних громадян. В ході перемовин начальник районного відділу поліції погодився на вимоги злочинців обміняти себе на інших заручників. В ході професійно відпрацьованому плану зловмисники були затримані та знешкоджені бійцями «КОРД».

В подальшому правоохоронці відпрацювали спільні дії під час виникнення сутички між футбольними вболівальниками, їх невдоволення діями поліції та намаганням визволити затриманих друзів-правопорушників, пікетування та блокування роботи адміністративних будівель районної державної адміністрації, відділу поліції та прокуратури. Також були відпрацьовані дії у випадку перекриття дорожнього руху, отримання інформації про замінування об’єкту масового перебування громадян, забезпечення публічного порядку під час мирних зібрань громадян та реагування на правопорушення, що загрожують безпеці учасників мирних акцій.

За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, навчання були максимально наближені до реальних подій і проведені з метою перевірки готовності правоохоронців спільно і злагоджено реагувати на позаштатні ситуації. Усі підрозділи задовільно впорались з поставленими завданнями. По закінченні навчань були підведені підсумки, розглянуті допущені помилки. В подальшому такі навчання будуть проведені на базі територіальних підрозділів охоплять правоохоронні підрозділи усіх районів області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux