Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула, четверо отримали поранення: поліція документує наслідки злочинів
Опубліковано 09 червня 2024 року о 10:59

Минулої доби військові рф били по деокупованій Херсонщині з авіації, артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та БпЛА. В результаті обстрілів одна людина загинула, ще четверо громадян отримали поранення. Також зазнали пошкоджень 13 приватних будинків, два транспортні засоби та пам’ятник історії.


Під вогневим ураженням армії рф перебували: Херсон, Іванівка, Чайкине, Токарівка, Велетенське, Томина Балка, Білозерка, Антонівка, Садове, Берислав, Бургунка, Зміївка, Республіканець, Михайлівка, Гаврилівка та Дудчани.



Вранці російські військові здійснили авіаційний удар шістьма керованими бомбами по декількох населених пунктах Бериславського та Херсонського районів. В результаті атаки був пошкоджений пам’ятник історії та автомобіль.


У Дудчанах внаслідок ворожого артилерійського обстрілу на власному подвір’ї загинула 61-річна жінка, її будинок зруйнований. Потім окупанти обстріляли цей населений пункт і з реактивних систем залпового вогню, пошкоджено два житлові будинки.

З артилерії війська рф вдарили вдень і по Білозерці. В результаті обстрілу було зруйновано два житлових будинки та поранення отримали двоє чоловіків 70 та 80 років. У постраждалих численні уламкові поранення, мінно-вибухові травми та контузії, стан обох тяжкий. Їх доправили до лікарні.

У Велетенському внаслідок дронової актаки на автомобіль швидкої допомоги отримали поранення 59-річний водій та 51-річний чоловік. Медики у обох діагностували контузії та осколкові поранення.


Протягом дня від ворожих артилерійських обстрілів потерпали Токарівка, Михайлівка, Томина Балка, Республіканець та Гаврилівка. Снарядами було пошкоджено 7 приватних будинків, на щастя, обійшлося без потерпілих. В Гаврилівці через обстріл сталося займання сухостою, пожежу вдалося ліквідувати силами ДСНС.

Від артилерійських обстрілів потерпав і Корабельний район обласного центру.


Протягом доби військові рф здійснили атаки дронами по Бериславу, Садовому, Зміївці та Іванівці. Обійшлося, на щастя, без потерпілих.

В Антонівці внаслідок скиду із БпЛА ворожого боєприпасу сталося загоряння приватного будинку.


На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.


За минулу добу поліція відреагувала на 176 заяв і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux