Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині через російську агресію поранено чотирьох людей, поліція фіксує наслідки ворожих атак
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 10:32

Минулої доби війська рф здійснили 47 обстрілів правобережжя Херсонської області та випустили 159 снарядів із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків та БпЛА, били з авіації. Через російську агресію чотири людини поранено.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Станіслав, Антонівка, Понятівка, Велетенське, Білозерка, Ромашкове, Широка Балка, Зеленівка, Дніпровське, Берислав, Новорайськ, Золота Балка та Качкарівка.

У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 78 об’єктів: 46 приватних та 7 багатоповерхових будинків, ліній електромереж, газопроводу, елементу системи водопостачання, пересувного медичного пункту, приватного підприємства, офісу, 9 автомобілів, гаражів та магазину.

Опівночі з реактивних систем залпового вогню ворог завдав ударів по Білозерці, спричинивши значну шкоду інфраструктурі селища. Пошкоджено щонайменше 17 будинків, приватне підприємство, об’єкт газопроводу та магазин.

На світанку під вогнем із РСЗВ перебував Станіслав. Снарядами пошкоджено лінію електромереж та 11 приватних будинків. Вранці ворог атакував там і дроном типу FPV, внаслідок вибуху пошкоджено будинок, газопровід та гараж.

Таким же чином у Широкій Балці російські військові вдарили по пересувному медичному пункту. Внаслідок вибуху пошкоджено генератор та знищено кондиціонер.

російська армія обстрілювала й Херсон. Окупанти гатили по житлових кварталах, завдаючи їм та інфраструктурі міста суттєвої шкоди. Артилерійськими снарядами пошкоджено багатоповерхові, приватні будинки та автомобілі у прибережній частині Центрального району. У Дніпровському районі в результаті обстрілу поранено 62-річного чоловіка, пошкоджено споруду системи водопостачання та автомобіль.

Вночі ворог накрив масованим артилерійським вогнем Північний мікрорайон, обстріл тривав близько години. Значно пошкоджено приватні будинки, в багатоповерхівках зруйновані балкони, вибиті вікна та пошкоджені фасади. Виникла пожежа на автостоянці, де повністю вигоріли 5 легкових та 1 вантажний автомобіль. Постраждали троє людей: 25-річний чоловік та жінки віком 57 і 39 років, у всіх гостра реакція на стрес, контузії.

На місцях російських атак працювали всі екстрені служби, слідчо-оперативні групи поліції вилучали уламки ворожих снарядів та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 266 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 20 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux