Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині через шахрайські схеми четверо громадян втратили понад 176000 гривень
Опубліковано 04 жовтня 2024 року о 13:52

Жертвою «банківського» шахрая стала жителька Білозерки. Жінці зателефонував нібито менеджер банку та повідомив про проблеми з карткою, яку нібито треба захистити від стороннього втручання. Заявниці необхідно було назвати свої паспортні дані, зайти в особистий кабінет та переказати гроші на спеціально створений банком «новий рахунок». Після цих дій, потерпіла втратила понад 115000 гривень.


Шановні громадяни! Якщо вам телефонують начебто з банку і повідомляють про проблеми з рахунком та необхідність оформлення нового, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки. За жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки, які вам нав’язують псевдобанківські працівники, та не розголошуйте стороннім особам свої паспортні дані та реквізити банківських карток.


Жителька обласного центру через платформу онлайн-оголошень намагалася придбати фотоапарат за гарною ціною. Знайшла цікаву пропозицію, але продавець вимагав перерахувати йому одразу всю суму – тоді обіцяв одразу відправити товар. Заявниця довірилася обіцянкам і перерахувала шахраю 40000 гривень. Після чого оголошення з сайту зникло, а псевдопродавець перестав відповідати на повідомлення.


За такою ж схемою втратила свої гроші і жителька Бериславського району. Жінка на сайті онлайн оголошень знайшла повідомлення про продаж вживаного автомобіля «ВАЗ» за прийнятною ціною та списалася з продавцем. Останній за перегін автомобіля попросив надіслати йому завдаток. Заявниця перерахувала на рахунок чоловіка 5000 гривень, після чого той перестав виходити на зв'язок, а оголошення видалив.


Щоб не стати жертвами шахраїв під час купівлі товарів, радимо не перераховувати гроші наперед, а обирати післясплату. При купівлі дороговартісного товару, наприклад автомобіля, оплату здійснюйте тільки при особистій зустрічі з продавцем та після перевірки автівки на придатність до використання.


У пошуках роботи втратила заощадження жителька Херсонського району. Потерпілій у соціальній мережі надійшло sms-повідомлення із пропозицією роботи у відомій компанії. Жінці необхідно було кожного дня перераховувати свої кошти на рахунок фірми, за що вона отримувала гарантовані відсотки. Однак після переказу 16000 гривень зв’язок із псевдороботодавцями обірвався, а гроші жінці так ніхто й не повернув.


Вкотре нагадуємо: ніколи не приймайте пропозицій про роботу, де пропонують швидкий заробіток, де треба вносити свої кошти за працевлаштування або перераховувати кошти за віртуальні відсотки. Шукайте роботу на офіційних сайтах працевлаштування.


Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.


Якщо ви стали жертвою шахраїв, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію «102».


Будьте обачними, не дайте себе ошукати!


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux