Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині дільничні та поліцейські офіцери громад звітували перед населенням про результати своєї роботи
Опубліковано 30 липня 2024 року о 11:00

З урахуванням безпекової ситуації у всіх деокупованих громадах Херсонщини відбулися робочі зустрічі дільничних офіцерів поліції та поліцейських офіцерів громад з представниками місцевої влади.

Поліцейські доповіли про результати роботи за півроку та заходи, які вживали у межах своїх громад для профілактики злочинів і правопорушень, як реагували на проблеми громадян і які напрямки роботи потребують посилення співпраці з представниками громадськості.

З початку року дільничні офіцери поліції розкрили близько 300 злочинів, виявили та задокументували понад 2270 адміністративних правопорушень та розшукали 52 особи, які переховувалися від органів влади та слідства. Дільничні та ПОГи розповіли про кількість розглянутих звернень громадян, як документуються факти пошкодження майна внаслідок ворожих обстрілів, яка допомога надається постраждалим від російської агресії, як проходять евакуаційні заходи родин з дітьми та літніх людей у більш безпечні регіони.

Окремо дільничні та офіцери громад обговорили з представниками місцевої влади стан протидії вчиненню домашнього насильства, спільні заходи для його попередження, на який захист можуть розраховувати потерпілі та куди їм звертатися для отримання допомоги. Загалом, з початку року зареєстровано 33 кримінальні провадження, пов’язані з систематичним вчиненням домашнього насильства, з яких 21 – уже направлені до суду з обвинувальним актом. Поліцейські виявили та задокументували 967 адміністративних правопорушень щодо вчинення домашнього насильства. Відносно кривдників винесено 931 терміновий заборонний припис.

Торкнулися і питання профілактичної роботи з населенням щодо протидії шахрайствам, ця робота проводиться спільно з працівниками соціальних служб. Аби убезпечити жителів від аферистів, поліцейські систематично відвідують громадські місця, нагадують людям правила безпеки, роздають спеціальні пам’ятки з описом найпоширеніших шахрайських схем та алгоритмом дій, як уберегтися від злочинів.

Під час робочих зустрічей поліцейські та голови територіальних громад запланували додаткові заходи із забезпечення правопорядку на територіях обслуговування, визначилися із пріоритетними завданнями на наступні півроку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux