Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція фіксує наслідки чергової атаки російської армії на об’єкти критичної інфраструктури, комунальне підприємство, навчальний та медичний заклади
Опубліковано 12 травня 2023 року о 10:02

Під нищівними ударами російських військ опинилися громади Бериславського та Херсонського районів. Мирні населені пункти агресор обстріляв із реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів, авіації та БПЛА. 

Під час артилерійського обстрілу с.Ромашкове Херсонського району поранено 55-річну жінку. Ворог накрив артилерійським вогнем с.Одрадокам’янка Тягинської громади, там поранено подружжя пенсіонерів, у 71-річного чоловіка та 70-річної жінки контузії, їх стан стабільний.

Житлові квартали Херсона ворожа армія накривала цілодобово, центр міста та прибережні райони опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом з лівого берега Дніпра.

В історичному центрі Херсона снаряди окупантів потрапили у навчальний заклад, який є найстарішим у місті. Після «прильоту» всередині будівлі розпочалася пожежа, на жаль, гімназія майже знищена. Також уламками від снарядів пошкоджено два службові автомобілі поліції, співробітники не постраждали. Окупанти атакували об’єкти критичної інфраструктури, комунальне транспортне підприємство, де після обстрілу пошкоджено тролейбус та понівечена адміністративна будівля. У багатоквартирних будинках мікрорайону Корабел, ХБК та в центрі вибиті вікна та потрощені балкони, осколками посічені фасади магазинів та лікарні. На місцях подій працювали всі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 265 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. За фактами воєнних злочинів відкрито 18 кримінальних проваджень.

В полі біля с.Благодатне Чорнобаївської громади внаслідок підриву на боєприпасі загинув 49-річний чоловік, інший чоловік не постраждав. Поліція вкотре звертається до громадян із проханням пам'ятати про власну безпеку та не відвідувати узбережжя річок, ліси, поля, не їздити ґрунтовими дорогами, оскільки вони можуть бути заміновані російськими військовими. Будьте вкрай уважними, не піднімайте зі землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) ККУ.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux