Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині шахраї ошукали громадян на 260000 гривень
Опубліковано 27 серпня 2024 року о 14:38

За останні дві доби троє жителів Херсонщини втратили усі свої заощадження під час оформлення грошової допомоги та покупки товару в мережі Інтернет.


До поліції звернувся 55-річний херсонець. Громадянин розповів, що йому зателефонував нібито працівник банку та повідомив про надання грошової допомоги від міжнародної організації в розмірі 6500 гривень. Однак для зарахування коштів, заявнику необхідно було скачати електронний додаток, який псевдопрацівники надіслали йому через смс-повідомлення. Після того, як чоловік виконав всі вказівки, шахраї зняли з його банківського рахунку понад 50000 гривень.


За такою ж схемою втратив свої кошти і 34-річний житель одного з населених пунктів Херсонського району. У мобільному додатку чоловік отримав повідомлення про можливість швидкого нарахування грошової допомоги. Для цього він перейшов за посиланням, де вказав свої особисті дані та реквізити банківської картки. Після «реєстрації та підтвердження» з рахунку потерпілого зникло 8000 гривень.


Вкотре нагадуємо, що інформацію про виплати необхідно брати лише з офіційних джерел. Якщо оформляли допомогу, очікуйте сповіщення про нарахування в застосунку вашого банку або на порталі чи в застосунку Дія. Ніколи не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте на незнайомих ресурсах свої персональні дані та реквізити банківської картки. Адже для зарахування коштів шахраї пропонують перейти за посиланнями, які спрямовують на фішингові сайти. Таким чином вони отримують доступ до всіх ваших особистих даних, банківського рахунку та кредитного ліміту.


Також жертвою шахраїв став інший 30-річний херсонець. Чоловік через платформу онлайн-оголошень намагався придбати автомобіль за прийнятною ціною. Знайшов цікаву пропозицію за 202000 гривень та з відмінними технічними характеристиками. Але продавець вимагав перерахувати йому одразу всю суму, тоді обіцяв одразу ж пригнати автомобіль. Заявник довірився обіцянкам і перерахував псевдопродавцю вказану суму. Після чого оголошення з сайту зникло і «автовласник» перестав відповідати на повідомлення.


Щоб не стати жертвами шахраїв, радимо не перераховувати гроші за товар наперед, а обирати післясплату. При купівлі дорогого товару, наприклад автомобілю, оплату здійснюйте тільки при особистій зустрічі з продавцем та після перевірки транспортного засобу на придатність до використання, його технічного стану та наявності всіх необхідних документів.


Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.


Якщо ви стали жертвою шахраїв, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію «102».


Будьте обачними, не дайте себе ошукати!


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux