Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 350000 гривень
Опубліковано 08 жовтня 2024 року о 11:47

За останні кілька днів четверо жителів області через різні шахрайські схеми втратили зі своїх банківських рахунків усі заощадження.


Жертвою «банківських шахраїв» став мешканець Херсонського району. Чоловік отримав повідомлення у месенджері нібито від офіційного чат-боту банку, про те, що на його банківський рахунок для накопичення грошей наклали «обмеження». Для їх скасування необхідно було відповісти на дзвінок від псевдопрацівників банку та надати особисту інформацію. Після того, як чоловік виконав всі вказівки, шахраї зняли з його банківського рахунку понад 340000 гривень.


Запам’ятайте: маскуючись під офіційний чат-бот банку, шахраї намагаються отримати ваші дані для подальших незаконних дій і заволодіти коштами. Якщо вам надсилають повідомлення або телефонують нібито з банку і повідомляють про проблеми з рахунком, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки. Нікому не повідомляйте свої персональні дані та реквізити банківської картки.


Двом мешканкам обласного центру в месенджері надійшли повідомлення від родичів, які просили терміново позичити гроші. Не перевіривши інформацію, потерпілі перерахували зловмисникам 3500 та 7500 гривень. Згодом заявниці дізнався, що сторінки їхніх близьких у соціальній мережі «взламали» шахраї та аналогічні повідомлення надсилали всім підписникам.


Наголошуємо: перш, ніж переказувати гроші будь-кому, ретельно перевірте інформацію. Шахраї можуть представитися будь-ким. Тож самі перетелефонуйте людині на знайомий вам номер або іншим родичам, аби переконатися, чи дійсно потрібна грошова допомога.


Жертвою шахраїв став ще один херсонець. У мобільному додатку чоловік отримав повідомлення про можливість швидкого нарахування грошової допомоги. Для цього він перейшов за посиланням, де вказав свої особисті дані та реквізити банківської картки. Після «реєстрації та підтвердження» з рахунку потерпілого зникло 1700 гривень.


Нагадуємо: ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які обіцяють за кілька хвилин оформити грошову допомогу. Ні в якому разі не вводьте дані своїх банківських карток та паспортні дані, адже тоді шахраї отримують доступ до вашого банківського рахунку та кредитного ліміту. Про усі виплати дізнавайтеся лише на офіційних ресурсах.


За усіма фактами працівники поліції розпочали провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.


Якщо ви стали жертвою шахраїв, необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати на лінію «102».


Будьте обачними, не дайте себе ошукати!


Відділ комунікації поліції Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux