Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині внаслідок російських атак пошкоджено будинки на навчальні заклади, двоє людей поранено: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 09:50

російські війська вкотре піддали обстрілу Бериславський та Херсонський райони з артилерії, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. Окупанти безжалісно намагалися знищити навчальні заклади та цілили по житловому сектору. Внаслідок російської агресії дві людини дістали поранень.

Минулої доби під обстрілами перебували Херсон, Антонівка, Садове, Благовіщенське, Кізомис, Приозерне, Станіслав, Олександрівка, Качкарівка та Гаврилівка.

Зазнали пошкоджень 24 приватні та 10 багатоквартирних будинків, будівля університету, школа, дитячий садочок, будівля банку, оздоровчий комплекс та два автомобілі.

Артилерійським вогнем пошкоджено приватний будинок у Благовіщенському та багатоквартирний у Приозерному.

У Антонівці в результаті скидання вибухівки з дрона пошкоджено автомобіль та приватний будинок.

Противник завдав удару FPV-дроном по Гаврилівці, на щастя, місцеві жителі не постраждали.

армія рф систематично обстрілювала і Херсон. Вдень російські війська відкрили артилерійський вогонь по Корабельному району міста. На вулиці під ворожий удар потрапила 41-річна жінка. Вона дістала вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, а також уламкове поранення стегна. Снарядами пошкоджено 16 приватних будинків, будівлю університету, дитячий садочок та автомобіль.

З артилерії окупанти гатили і по Дніпровському району. Пошкоджень зазнали будівля банку, багатоквартирний і три приватні будинки. Також у цьому районі окупанти скинули вибухівку з дрона на приватний будинок, що призвело до його пошкодження та пожежі. Вогонь швидко загасили.

Ввечері під ворожим артилерійським вогнем перебував старий центр міста, пошкоджень зазнав багатоквартирний будинок. Під обстріл потрапив 80-річний чоловік, він отримав вибухову травму й уламкове поранення обличчя.

Вночі окупанти вдарили з реактивних систем залпового вогню по мікрорайону «Корабел». Зафіксовано прямі влучання у два приватні та сім багатоквартирних будинків, школу та оздоровчий комплекс.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 216 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито одне провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux