Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині за добу через дії шахраїв громадяни втратили понад 164 тисячі гривень
Опубліковано 28 травня 2024 року о 15:58

До поліції звернувся 60-річний херсонець із повідомленням, що його 27-річний син став жертвою шахраїв. Потерпілому надійшло смс-повідомлення із пропозицією роботи у популярній соціальній мережі. Він мав попередньо за свої гроші купити запропоновані роботодавцем платні завдання, ставити вподобайки на відео, за що отримував би відсотки. У три етапи херсонець придбав такі завдання на понад 73 тисячі гривень, відсотки за які не отримав і його роботодавець на зв'язок не виходить.

У пошуках роботи втратив свої гроші і 56-річний житель обласного центру. Йому через месенджер зателефонував невідомий чоловік із пропозицією пройти курс з англійської мови із подальшим працевлаштуванням. За навчання заявник перерахував на рахунок шахрая 21 тисячу гривень, після чого останній перестав виходити на зв'язок.

Також до поліції звернулася 44-річна херсонка, яка втратила гроші під час спроби продажу одягу через платформу онлайн-оголошень. На її повідомлення відгукнулися шахраї, які запропонували купити її речі через доставку цієї платформи. Жінці надіслали посилання на оформлення заявки, де вона ввела всі дані своєї банківської картки (пін-код, СVV-код, термін дії карти). Після чого з її рахунку шахраї зняли 52 тисячі гривень.

Ще двоє херсонців втратили зі своїх рахунків понад 17 тисяч гривень, коли у месенджерах отримали повідомлення щодо оформлення грошової допомоги від міжнародних організацій. Потерпілі перейшли за вказаними посиланнями, ввели реквізити банківських карток, з яких шахраї зняли всі кошти.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Ніколи не приймайте пропозицій про роботу, де пропонують швидкий заробіток або де треба вносити свої кошти за працевлаштування. 

При онлайн-шопінгу обирайте лише післясплату, якщо не впевнені у чесності покупця або продавця. Шахраї відправляють жертвам посилання на фішинговий сайт, який візуально копіює платіжну сторінку платформи онлайн-оголошень і її дуже важко відрізнити від справжньої. 

Ні в якому разі не переходьте за сумнівними посиланнями задля отримання грошової допомоги. Інформацію про виплати населенню беріть лише з офіційних джерел.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux