Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін обговорив з керівниками банківських установ питання забезпечення належної охорони банкоматів
Опубліковано 25 березня 2021 року о 12:25

Сьогодні відбулася робоча зустріч начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександра Прокудіна з керівниками банківських установ. У нараді також взяло участь керівництво обласного управління поліції охорони. Присутні обговорили шляхи забезпечення належної охорони банкоматів та окремих приміщень, де розташовані платіжні термінали, адже дії зловмисників можуть загрожувати життю та здоров'ю працівників і клієнтів банку, а також життєдіяльності фінансової установи в цілому.

Олександр Прокудін повідомив, що зазвичай, зловмисникам потрібно 2-2.5 хвилини, аби зламати банкомат. Для цього останні встановлюють так звані «слабкі місця» в технічній укріпленості банкоматів та чи обладнані вони засобами сигналізації. Так, в минулому році на території держави було скоєно 62 крадіжки з банкоматів, шляхом їх підриву. Загальна сума збитків від цієї протиправної діяльності у 2020 році становила близько 16,4 мільйонів гривень. Поліцією, в свою чергу, було задокументовано 10 злочинних груп, причетних до вчинення крадіжок з банкоматів.

- На мій погляд, запорука успіху у протидії крадіжкам з автоматичних касових апаратів полягає у тісній взаємодії банківських установ з поліцейськими підрозділами, швидке їх реагування на потенційну небезпеку та своєчасне повідомлення про спроби пограбування, - розповів начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін. - Наша мета - не допустити випадків пошкодження банкоматів та викрадення з них грошей, а також безпека громадян.

В свою чергу кожен учасник робочої зустрічі мав змогу висловити власне бачення конкретних шляхів вирішення наявних проблемних питань охорони банкоматів. Присутні розглянули результати реагування поліції на такі злочини, домовилися про співпрацю та можливість укладення договорів на здійснення охорони банкоматів силами підрозділів поліції охорони, які входять до єдиної дислокації поліції області. Також учасники наради обговорили шляхи убезпечення платіжних терміналів від посягань зловмисників. Зокрема доцільністю обладнання фінустанов камерами відеоспостереження та встановлення додаткових решіток, а також обладнання банкоматів так званою системою «анті-газ», яка за своїм принципом виштовхує газ з конструкції та перешкоджає злочинцям відкрити банкомат та вчинити крадіжку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux