Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські викрили двох студентів у скоєнні незаконних заволодінь та розповсюдженні наркотиків
Опубліковано 05 березня 2021 року о 14:30

Наприкінці лютого цього року в Херсоні в нічний час в різні дні сталися два незаконних заволодіння автомобілями «ВАЗ». Наступного дня транспортні засоби знаходили покинутими в інших районах міста. Оперативники управління карного розшуку обласного главку та поліцейських підрозділів Херсона проаналізували записи відеосистеми «Безпечне місто» та встановили двох зловмисників, причетних до скоєння злочинів. Ними виявилися двоє студентів. Як з’ясувалося, вони займалися ще й збутом наркотичних речовин через закладки. Наразі вирішується питання про повідомлення їм підозри в скоєнні чотирьох злочинів.

Перше незаконне заволодіння сталося в мікрорайоні «Корабел» 22 лютого. Наступного дня «ВАЗ-2104», з якого зловмисники викрали аудиосистему «Pioneer», був розшуканий во дворі однієї з багатоповерхівок в мікрорайоні «ХБК». А 25 лютого з цього ж подвір’я невідомі зловмисники угнали «ВАЗ-2105», який згодом був знайдений біля міської автостанції. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановлювали можливих свідків та очевидців, відпрацьовували раніше судимих за аналогічні злочини, вивчали записи відеокамер, встановлених на вулицях міста.

Як розповів начальник управління карного розшуку обласного главку поліції Денис Карімов, за допомогою удосконаленої відеосистеми «Безпечне місто» була встановлена хронологія пересування угнаних «ВАЗів». А також камери зафіксували двох чоловіків, які вийшли з «п’ятірки» біля міської автостанції. Оперативники також по камерах відстежили рух цих двох молодих людей та встановили, в яку машину «таксі» вони згодом сіли. Поліцейські розшукали таксиста який розповів, що висадив пасажирів біля гуртожитку одного з вищих навчальних закладів. Поліцейські дізналися, що хлопці, одному з яких 18, а іншому 19 років, мешкають в одній кімнаті. Вчора, 4 березня, у них провели санкціонований обшук.

В ході огляду помешкання молодиків були виявлені речі, в які вони були одягнені під час скоєння останнього незаконного заволодіння автомобілями та магнітола «Pioneer», викрадена з угнаного «ВАЗ 2104». Також в кімнаті були знайдені 47 зіп-лок пакетів, обмотаних клейкою стрічкою різних кольорів. Старший із студентів пояснив, що в них знаходяться наркотичні речовини «Мікс», «Амфетамін» та «Солі».

Далі студенти розповіли, що ввечері 22 лютого в мікрорайоні «Корабел» закладали наркотики. Потім біля одного з будинків побачили «ВАЗ-2104» і вирішили на ньому під’їхати додому. Автомобіль, з якого хлопці зняли автомагнітолу, залишили во дворі багатоповерхівки неподалік від гуртожитку. Через три дні молодики знов вирішили поїхати робити закладки, скориставшись ВАЗом. Однак, транспортного засобу вже не було. Тут же на подвір’ї стояв «ВАЗ-2105» і студенти вирішили угнати його. На автівці наркозбувачі знов поїхали в жилмасив «Корабел». На зворотному шляху, коли «Жигулі» проїжджали біля автостанції, в автомобілі скінчилося пальне і хлопці його залишили. Після чого викликали  «таксі».

Також сьогодні вранці в мікрорайоні «ХБК» один із правопорушників показав поліцейським місця, де були виявлені 20 «закладок». Наразі вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Вирішується питання про повідомлення студентам підозри в скоєнні чотирьох кримінальних правопорушень: незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжка, незаконне зберігання та збут наркотичних засобів. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux