Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські вилучили у розповсюджувача наркотиків «товару» на мільйон гривень
Опубліковано 26 травня 2021 року о 13:54

Вчора, 25 травня, слідчі Херсонського райуправління поліції разом із оперативниками обласного управління по боротьбі з наркозлочинами в одному з поштових відділень обласного центру задокументували факт спроби відправлення 18-річним хлопцем в різні міста України посилок із наркотичними засобами. Як виявилося, в коробках у невеликій кількості знаходилися пігулки «MDMA», більш відомі під назвою «Екстезі», марки «LSD» та порошкоподібна речовина, схожа на «амфетамін». По закінченні першочергових слідчих дій поліцейські загалом вилучили у відправника кілька кілограм наркотиків. Наразі молодик перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому може загрожувати 10 років ув’язнення.

Затриманим виявився 18-річний студент-заочник одного зі столичних ВУЗів. В Херсоні хлопець мешкав на орендованій квартирі. В ході санкціонованого обшуку помешкання поліцейські виявили та вилучили близько 400 грамів порошкоподібної речовини, схожої на «амфетамін», близько 2,5 кілограмів кристалічної речовини, схожої на «PVP», майже півкіло порошкоподібної речовини, схожої на «мефедрон», близько 3 кілограм рослинної речовини, схожої на «марихуану», кількасот пігулок «MDMA» («Екстезі») та марок «LSD», галюциногенні гриби, кілька електронних ваг, поштові коробки та пакувальні матеріали у великій кількості.

Як повідомив начальник Управління по боротьбі з наркозлочинністю в Херсонській області Дмитро Кравченко, поліцейські з’ясували, що хлопець отримував по пошті оптові партії наркозасобів. Потім вдома їх розфасовував та пакував у коробки для відправлення в меншій кількості. Дозовані партії молодик надсилав покупцям з різних міст України, яких знаходив через замовлення в спеціально створеному  Інтернет-магазині. З метою конспірації хлопець здійснював відправлення кожного разу вказуючи різні особисті дані. Також він збував наркотики й шляхом здійснення закладок на вулицях Херсону.

Загальна вартість вилучених під час обшуку наркотичних засобів та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» складає приблизно 1 мільйон гривень. Взагалі щомісячно фігурант приносив власникам Інтернет-магазину прибутки в сумі близько 500 тисяч гривень. 

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр, а хлопець в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України був поміщений в умови ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує покарання в виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. 

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux