Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині учасники ОЗГ постануть перед судом за збут наркотиків та психотропів
Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 16:08

До складу групи входили п’ятеро осіб - мешканців Дніпропетровської та Херсонської областей. Вони організували розповсюдження метадону та амфетаміну безконтактним шляхом на території двох міст Херсонщини. Щомісяця наркоугруповання збувало близько двох тисяч доз наркотиків приблизно на 400 тисяч гривень. 

У травні поточного року оперативники Херсонського управління боротьби з наркозлочинністю разом зі слідчими Каховського відділу поліції викрили організовану групу осіб. Зловмисники налагодили наркотичний «бізнес» на території Каховки та Нової Каховки.

Лідером злочинної організації виявився 42-річний мешканець Дніпропетровської області. До своєї діяльності він залучив 28-річного жителя Нової Каховки та 34-річного мешканця Каховки. Ці молодики робили на вулицях своїх населених пунктів «закладки» з наркотиками, а детальні координати надсилали організатору. 

Тим часом двоє мешканців Дніпропетровщини здійснювали доставку посилок з забороненими речовинами на Херсонщину. 50-річний житель Кривого Рогу виконував роль водія, а 49-річний мешканець Нікополя був «кур’єром» для молодиків, які робили «закладки». У кожній з посилок містилося від 20 до 50 доз наркотичних або психотропних речовин.

Дозовані порції метадону та амфетаміну зловмисники позначали специфічними печатками в вигляді мультиплікаційного героя. За один грам «товару» вони отримували від 250 до 300 гривень. Оплата проводилася через електронну платіжну систему або зарахуванням грошей на мобільний рахунок.

Щомісяця наркоугруповання збувало близько 2 тисяч доз наркотиків, що в грошовому еквіваленті становить близько 400 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили метадон, амфетамін, канабіс та опій ацетильований. Також вилучені банківські картки, електронні ваги, пакувальні матеріали, мобільні телефони, сім-картки. Крім того, серед вилученого – 5 автомобілів, гроші, отримані злочинним шляхом, ювелірні вироби, нотатки, предмет, схожий на пістолет, та ніж армійського зразка. Приблизна вартість вилученого майна становить майже два мільйони гривень.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт стосовно п’яти осіб скеровано до суду. Затриманим інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux