Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські затримали родинний підряд збувальників психотропних і наркотичних речовин (PVP) шляхом "закладок"
Опубліковано 31 серпня 2018 року о 10:29

Злочинну діяльність 53-річної жінки та її 21-річного сина викрили та припинили працівники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції в Херсонській області. Наркодилери використовували високий рівень конспірації, з клієнтами особисто не зустрічалися. Покупець робив замовлення через Інтернет, оплачував його і отримував інформацію, де забрати речовину. Вартість вилучених у зловмисників особливо небезпечних наркотиків становить понад 100 тисяч гривень.

Оперативники встановили, що процес замовлення наркотиків та їх оплати відбувався через смс-месенджер або в мережі Інтернет, а процес передачі клієнту відбувався шляхом «закладок». Щоб убезпечити себе від поліції, наркозбувальники та клієнти ніколи не бачили один одного «в обличчя», не знали справжніх імен та адрес проживання. Про купівлю певного виду наркотику домовлялися під час переписки у смс-месенджері. Після того, як клієнт переводив гроші на рахунок, йому надсилалася адреса «закладки» і він забирав наркотик без ризику бути упійманим. 21-річний чоловік закладав психотропні речовини у під’їздах, квіткових клумбах, біля недобудов та в інших місцях.

Працівники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції провели санкціонований обшук у квартирі раніше судимої жінки та її сина. Всього вилучено 250 грамів порошкоподібної речовини блакитного кольору (PVP), яка була розфасована у пакетики, також вилучено велику кількість  нових пакетиків типу «Zip-Lock», липку стрічку, фольгу та електроні ваги, які використовувалися під час пакування наркотиків для подальшого збуту.

Наразі працівники поліції відпрацьовують зв’язки наркодилерів, встановлюють канали постачання їм наркотиків. Фігуранти затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" (карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux