Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Херсонські поліцейські ліквідували нарколабораторії по вирощуванню елітних сортів марихуани з мільйонними оборудками
Опубліковано 25 лютого 2020 року о 15:04

На Херсонщині поліцейські затримали групу осіб, які збували марихуану в особливо великих розмірах. Наркоділки селекціонували нові види конопель та вирощували їх у тепличних умовах з використанням усіх необхідних технологій. Отриманий «врожай» збували по всій Україні. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої марихуани становить майже 4 мільйони гривень.

Працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста та області, за підтримки спецпідрозділів КОРД та роти поліції особливого призначення, затримали групу наркоділків, які вирощували та збували елітну марихуану.

Як розповів начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін, поліцейські встановили, що група жителів Генічеського району організувала наркобізнес з мільйонними оборудками. Для своєї злочинної діяльності учасники придбали будинок в Київській області. Там вони облаштували три приміщення, де селекціонували насіння конопель та вирощували марихуану у різні періоди року. Врожай збирали кожні 30-40 днів.

Чоловіки вирощували наркорослини в тепличних умовах з використанням усіх необхідних технологій: ізоляцією від вологості, ультрафіолетовим освітленням, системою кондиціонування, вентиляторами, підігрівом стін,  крапельним зрошенням та спеціальними добривами.

Під час обшуків у підозрюваних селекціонерів поліцейські вилучили готову до збуту марихуану, все обладнання для вирощування наркорослин та насадження конопель в горщиках. 

Нині двох активних учасників групи затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч.2 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». За скоєне учасникам групи може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux