Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голопристанські поліцейські впродовж трьох годин розкрили угон автомобіля
Опубліковано 21 лютого 2022 року о 17:01

Минулої суботи, 19 лютого, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував 37-річний житель с. Таврійське Скадовського району. Чоловік повідомив, що протягом ночі з подвір’я його домоволодіння зник автомобіль «ВАЗ-2106». За місцем виклику виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції з м. Гола Пристань. Впродовж кількох годин поліцейські розшукали автівку та встановили причетного до незаконного заволодіння зловмисника. Відтепер йому може загрожувати 8 років ув’язнення.

Як розповів начальник кримінального блоку відділення поліції Дмитро Мандрик, на місці події слідчо-оперативна група з’ясувала, що в автомобілі були відсутні, як паливо, так й акумуляторна батарея. Тому поліцейські одразу припустили, що зловмисник відтягнув автомобіль на буксирі. Правоохоронці також опитали сусідів заявника й один із них розповів, що вранці почув гавкіт собак. Чоловік прокинувся та через вікно побачив, як по дорозі за допомогою «Жигулів» тягнуть сусідську автівку. Чоловік описав прикмети «ВАЗу»-тягача.

Поліцейські відпрацювали територію населеного пункту та виявили за селом сліди від двох автомобілів, що вели у поле. Поїхавши за слідами, за кілька кілометрів правоохоронці побачили транспортний засіб, яким буксирували угнану автівку. В автомобілі був відсутній акумулятор, тобто зловмисник переставив його на «ВАЗ-2106», яким незаконно заволодів. За інформаційними базами поліцейські встановили, що покинутим автомобілем користується 37-річний місцевий мешканець, однак за місцем реєстрації він був відсутній. Поліцейські з’ясували, що чоловік одружений на жінці, яка мешкає в сусідньому населеному пункті. Оперативники перевірили її домоволодіння та виявили на подвір’ї розшукуваний «ВАЗ».

Підозрюваний перебував в будинку дружини в нетверезому стані. Як стало відомо, чоловікові угнати чужий транспортний засіб допомогла сестра, яку брат увів в оману, розповівши, що йому подарували «ВАЗ» на запчастини.

Наразі за цим фактом проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux