Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Каховські поліцейські викрили серійних крадіїв розприскувачів з дощувальних машин «Фрегат»
Опубліковано 28 травня 2020 року о 12:37

В Каховський відділ поліції зателефонував начальник охорони одного з агропідприємства. Чоловік розповів, що невідомий чоловік на полі поблизу с. Тавричанка зрізає розприскувачі з дощувальної машини. За вказаною адресою негайно виїхали працівники поліції і вже за 30 хвилин затримали крадія.

Прибувши на місце події, поліцейські разом з охоронцями оточили поле з усіх сторін і пішли в напрямку зрошувальної машини. Чоловік помітив «облаву» і побіг в сторону свого автомобіля, який залишив неподалік на польовій дорозі. Але там на зловмисника також вже чекала засідка з числа поліцейських та начальника охорони фермерського господарства, які і затримали його. В машині зловмисника правоохоронці знайшли 7 зрізаних розприскувачів та предмети, схожі на пістолет і набої до нього. Ще 3 розприскувачі злодій викинув у полі, коли тікав до автівки.

Як розповів начальник Каховського відділу поліції Вадим Парфентьєв, зловмисником виявився 29-річний мешканець одного з населених пунктів району, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Його з 24-річним братом вже підозрювали в скоєнні аналогічних злочинів. Наразі в їх домоволодіннях провели санкціоновані обшуки, а також встановили місце, де вони ховали викрадене. У схованці були знайдені ще 60 розприскувачів, які брати збиралися продати за ціною 400 гривень за кожний.

Чоловіки обґрунтовано підозрюються в скоєнні 8 аналогічних фактів розукомплектування дощувальних машин на території Каховського району і їм вже повідомлено про підозру у вчинені крадіжок. Відносно старшого брата також розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Наразі вилучені пістолет та патрони знаходяться на дослідженні в експертно-криміналістичному центрі. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux