Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині мешканцю Нововоронцовського району загрожує відповідальність за завідомо неправдивий виклик поліції
Опубліковано 27 жовтня 2020 року о 15:42

В чергову частину Нововоронцовського відділення поліції після першої години ночі зателефонував 37-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що невідомі зловмисники незаконно заволоділи його автівкою. Впродовж півгодини поліцейські встановили місцезнаходження транспортного засобу. Як згодом з’ясувалося, угону не було і відтепер заявникові загрожує адміністративна відповідальність за неправдиве повідомлення про злочин.

Як розповів начальник Нововоронцовського відділення поліції Олег Однолько, заявник знаходився у досить нетверезому стані. Чоловік розповів, що сам мешкає в районному центрі. Ввечері йому зателефонував знайомий і попросив відвезти додому у с. Новоолександрівка, адже останній не встиг сісти на рейсовий автобус. Автовласник погодився, завів свій «ВАЗ-21013» і чоловіки поїхали. У даному селі у заявника теж мешкали родичі та друзі. Чоловік залишився там повечеряти, в кампанії вирішив й добре випити оковитої. Вийшовши через деякий час на вулицю, чоловік побачив, що його «Жигулі» зникли, і автовласник зателефонував у поліцію.

Приїхавши за місцем виклику, слідчо-оперативна група відпрацювала вулиці населеного пункту і побачила розшукувану автівку. Поліцейські зупинили «ВАЗ». В салоні перебували двоє чоловіків. Їх разом із автівкою доставили у відділення поліції. У райвідділку вони почали запевняти правоохоронців, що автомобіль не уганяли, а натомість власник сам їм надав ключі, щоб з’їздити купити ще горілки.

Автомобіль був тимчасово вилучений, а за фактом незаконного заволодіння слідчий відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України. Вранці у відділення прийшов протверезілий автовласник. Чоловік вибачився перед поліцейськими та повідомив, що згадав, що дійсно сам надав і ключі, і документи на автівку знайомим для поїздки в магазин. Нині кримінальне провадження готується для закриття, а псевдопотерпілому загрожує адміністративна відповідальність за ст.183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux