Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські передали іграшки, одяг та солодощі чотирьом дітям, яких вилучили у батьків-кривдників
Опубліковано 02 червня 2021 року о 12:39

В одному з сіл Скадовського району до старости села прибіг 9-річний хлопчик з синцями на обличчі. Він розповів, що його вдарив батько.

За адресою проживання сім’ї виїхала слідчо-оперативна група районного відділу поліції, ювенальний поліцейський та служба у справах дітей. Під час бесіди з чоловіком той пояснив, що син погано поводиться та не слухається, тому він його і вдарив. Зі слів сусідів, батько і мати зловживають алкоголем та часто влаштовують конфлікти. У відношенні чоловіка був складений адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» КУпАП та винесено терміновий заборонний припис.

Всього у родині четверо дітей: хлопчики віком 10 і 9 років, дівчаткам 3 і 5 років. Поліцейські оглянули їх умови проживання, які виявилися вкрай незадовільними. У дітей не було продуктів харчування, чистого одягу, канцелярських виробів, іграшок, книжок. Хлопчики та дівчата були у занедбаному стані, виглядали менше свого віку. У відношенні чоловіка та його дружини склали протоколи щодо неналежного виконання батьківських обов’язків.   

Зважаючи на всі ризики здоров’ю дітей, їх не можна було залишати в тих умовах та з таким ставленням батьків: агресії з боку батька і байдужості від матері. Ювенальний поліцейський та працівники служби у справах дітей прийняли рішення терміново вилучити дітей з родини. Їх тимчасово помістили у дитяче відділення лікарні.

Щоб хоч якось розрадити малечу, поліцейські у День захисту дітей відвезли їх до дельфінарію, а також привезли їм у лікарню солодощі, фрукти, соки,  м’які іграшки, ляльки, машинки, розмальовки, олівці та фломастери. Зусиллями поліцейських та служби у справах дітей малюкам зібрали кілька пакетів з одягом та взуттям. І люди продовжують приносити їм речі.

Батькам дітей дали шанс на виправлення. Дітей їм повернуть лише за умови, якщо вони перестануть пиячити, приведуть до ладу будинок, який потребує ремонту, а також придбають найнеобхідніше для розвитку та навчання дітей.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux