Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські попередили замовне вбивство фермера
Опубліковано 11 лютого 2019 року о 16:15

Завдяки вчасним та професійним діям працівників Каховського відділу поліції вдалося попередити замовне вбивство 42-річного фермера з Верхньорогачицького району. Злочин замовила його 29-річна колишня співмешканка, щоб забрати до себе спільну 4-річну доньку та заволодіти майном чоловіка: автомобілем, трактором та грошима. Виконавцем вбивства жінка обрала свого нинішнього співмешканця, який працює забійником тварин. Зловмисники планували зарізати чоловіка, розчленити тіло, вивезти за межі населеного пункту та закопати.

Як повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап, в одному з населених пунктів Верхньорогачицького району місцевий фермер після розриву стосунків обіцяв відсудити у жінки право опіки над їх спільною 4-річною донькою. Жінка категорично з цим не погодилася, тому попросила свого нинішнього 30-річного співмешканця, раніше судимого за майнові злочини, допомогти позбавитися колишнього чоловіка. Також вона дізналася, що днями фермер отримав чималу суму грошей після продажу зернових культур. Нинішній співмешканець погодився без зайвих коливань – запропонував зарізати фермера і розчленувати його тіло, що буде для нього не складно. Адже він надає послуги з забою тварин і йому буде легко це виконати. Після вбивства кримінальна пара планувала заволодіти майном та грошима потерпілого, а також забрати до себе дитину.

Вони були впевнені, що залишаться безкарними. Для перевезення тіла вони знайшли людину з автомобілем та причепом. Односельця попередили, що їм нібито потрібно буде перевезти речі. Насправді ж, підозрювані збиралися вивезти рештки тіла в місце, де мешкають багато диких зголоднілих собак, які б швидко від тіла нічого не залишили. 

Про наміри зловмисників дізналися оперативні працівники. Очолив проведення операції з попередження тяжкого злочину особисто начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек.

У призначений день співмешканка з виконавцем в темряві зайшли на подвір’я домоволодіння фермера. Жінка постукала в двері будинку. Щойно вони відчинилися, зловмисник, озброєний двома ножами, кинувся в дверний отвір. Але його і замовницю зустріли бійці роти поліції особливого призначення обласного главку поліції та оперативні працівники Каховського відділу поліції.

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.3 ст.187 ККУ «Розбій». Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Триває подальше досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux