Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські викрили злочинну групу з оборудками у мільйони гривень від виробництва і продажу сурогатного алкоголю та цигарок
Опубліковано 23 липня 2020 року о 14:41

На Херсонщині працівники поліції викрили діяльність злочинної групи з родинними зв’язками, які організували в містах Херсон та Олешки  підпільні цехи з виготовлення та продажу контрафактних підакцизних товарів на мільйони гривень. 40 суб’єктам підприємницької діяльності зловмисники збували оптовими партіями фальсифікований алкоголь та тютюнові вироби від відомих виробників. «Бізнесмени» здійснювали незаконну реалізацію товарів з підробленими марками акцизного податку.

Працівники Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчим управлінням поліції Херсонщини, податківцями та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили учасників злочинної групи, до складу якої входило троє жителів Херсона віком від 24 до 35 років, двоє з них – рідні брати. Ніхто з чоловіків раніше до кримінальної відповідальності не притягався. Організатором виявилися 35-річний херсонець. Нелегальний бізнес він організував у цехових та гаражних приміщеннях, які орендував. Територія суворо охоронялася та була обладнана камерами відеоспостереження. Потрапити всередину наймані працівники могли тільки за спеціальним кодом.

Правоохоронці провели 12 обшуків за місцями проживання фігурантів та підпільного виробництва фальсифікату. Поліцейські вилучили понад 100 тисяч пачок цигарок, тонну спирту, готові до реалізації пляшки з горілкою, коньяком та вином загальною ємністю понад 100 літрів. Також вилучено обладнання для масового виробництва фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів (фільтри, мотори, компресори та ін.), тару для підробок, 5 автомобілів учасників злочинної групи, ноутбуки, телефони та майже 80 тисяч гривень готівки. Загалом вартість вилучених товаро-матеріальних цінностей становить майже 3 мільйони гривень.

Правоохоронці встановили, що сурогат постачався в невеликі магазини та кіоски. Після проведення експертиз стане відомо, з якої саме сировини учасники злочинної групи виготовляли алкоголь і чи становив він загрозу здоров’ю людей.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» Кримінального кодексу України та ч.2 ст.204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України. Фігурантам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux