Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські затримали злочину групу квартирників-гастролерів
Опубліковано 22 квітня 2019 року о 10:59

Працівники Управління стратегічних розслідувань обласного главку поліції спільно зі слідчими Новокаховського відділу поліції затримали учасників етнічної міжрегіональної злочинної групи, які підозрюються у скоєнні квартирних крадіжок в різних областях України. Жертвами злочинів ставали виключно підприємці. Під час затримання в учасників групи вилучено велику суму готівки та знаряддя злочинів.

За словами начальника Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Херсонській області Дениса Карімова, до складу групи входили четверо чоловіків віком від 36 до 57 років, які проживали в різних областях України. 36-річний раніше судимий організатор чітко планував роботу групи, за потенційними жертвами встановлювали нагляд та вивчали їх розпорядок дня, щоб обрати зручний час для скоєння крадіжки. Дверні замки зламував безпосередньо організатор, він же і викрадав з помешкання гроші з сейфів та дорогу техніку, в цей час один спільник чергував у під’їзді, двоє інших чекали в автомобілі «БМВ».  

Останньою жертвою зловмисників став підприємець з міста Нова Каховка, з квартири якого злодії вкрали понад 100 тисяч гривень, 4000 доларів США, ювелірні вироби та дорогу техніку.

Злочинців вдалося затримати завдяки чітко спланованій працівниками Управління стратегічних розслідувань операції та за участю бійців роти поліції особливого призначення. Учасники групи спеціально розподілилися і намагалися втекти у Миколаївську область, але поліцейські передбачили це і затримали всіх.

Одного зі співучасників затримали на міжміському автовокзалі, коли він сів в рейсовий автобус сполученням Херсон-Миколаїв. Ще одного учасника поліцейські затримали на ділянці дороги, яка сполучає Херсон з Миколаєвом. Чоловік пересувався в автомобілі «БМВ» і під час проведення обшуку в салоні автівки поліцейські вилучили гроші потерпілого та інші викрадені речі.

Організатора зі спільником поліцейські затримали на залізничному переїзді Херсона в таксі.

Під час затримання у підозрюваних вилучено кілька комплектів відмичок для зламу різних видів дверних замків, мобільні телефони, банківські картки, безліч ключів, рукавички та інші докази їх злочинної діяльності. Наразі вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Херсонської та інших областей.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.4 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років). Організатор та один з учасників заарештовані з правом внесення застави в сумі 150 тисяч гривень, наразі вони знаходяться у слідчому ізоляторі. Двоє інших затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України і вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжних заходів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux