Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція підозрює рибоохоронців у причетності до браконьєрства та використанні підробних документів
Опубліковано 24 березня 2020 року о 16:07

Оперативникам відділення поліції в порту «Херсон» стало відомо, що окремі працівники Азовського рибоохоронного патруля можуть бути причетними до незаконного вилову живих водних біоресурсів. Поліцейські виїхали для перевірки інформації до Генічеська. Під час патрулювання акваторії Азовського моря поліцейські на воді зупинили плавзасіб під керуванням рибоохоронця. В ході огляду в човні були виявлені кілька десятків рибацьких сіток, а на моторі сліди знищення заводського номеру двигуна. Наразі в районному відділі поліції за даним фактом розпочато 3 кримінальні провадження.

Як повідомив начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков, працівник Азовського рибоохоронного патруля був зупинений неподалік від станції, де базується його підрозділ, на цивільному плавзасобі «Тунець» з підвісним двигуном «YAMAHA». В ході огляду поліцейські виявили, що на моторі частково знищений заводський номер. Також у рибоохоронця були відсутні документи на човен, а в самому плавзасобі були виявлені 6 мішків із 40 мокрими сітками загальною довжиною понад 2,5 кілометри.

Зі слів чоловіка, риболовецькі засоби були вилучені в ході виконання його службових обов’язків. Згодом колега затриманого привіз документи на плавзасіб та акт про вилучення сіток. Проте реєстраційний талон мав ознаки підробки, а в акту були зазначені дані, що не співпадали фактичній кількості та класифікації знарядь лову. Також під час подальшого огляду причалу, де пришвартувався човен, водні поліцейські виявили ще мішки з 9 мокрими сітками та 30 незаконних знарядь лову типу «пастка підйомна».

За даним фактом Генічеським відділом поліції розпочаті кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (ст.249 ККУ), «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу» (ст.290 ККУ) та «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» (ст. 358 ККУ). Проводиться досудове розслідування, встановлюються всі обставини.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux