Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліція затримала кримінальний дует шахраїв-гастролерів
Опубліковано 20 травня 2020 року о 08:52

Протягом другої декади травня на Херсонщині стався ряд злочинів за шахрайською схемою «ваш родич потрапив у біду». Працівники управління карного розшуку обласного главку поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили особи зловмисників. Наразі вони затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлюється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших областей країни.

Починаючи з 11 травня в м. Нова Каховка 5 громадян похилого віку потрапили на гачок шахраїв. Потерпілим на стаціонарні номери телефонували незнайомці та повідомляли, що родичі пенсіонерів потрапили в біду та, щоб уникнути кримінальної відповідальності, необхідно сплатити гроші. Після цього заявники передавали біля місць проживання свої заощадження невідомим людям. Загальна сума отриманих зловмисниками коштів становить близько 600 тисяч гривень.

Як розповів начальник обласної поліції Олександр Прокудін, для розкриття злочинів працівниками поліції був проведений комплекс оперативно-розшукових заходів. Зокрема вивчені записи відеокамер, встановлених на території міста, опитані десятки містян, тощо. В результаті стало відомо, що телефонні дзвінки надходили з непідконтрольної території однієї зі східних областей України, а гроші отримували двоє чоловіків, які «працювали» у парі. Сьогодні під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчі та оперативники обласного главку поліції разом із бійцями роти поліції особливого призначення затримали зловмисників після скоєння чергового шахрайства.

Підозрюваними виявилися чоловіки віком 24 та 27 років. Один із них мешканець Донецької області, інший із Кропивницька. Зловмисники розповіли, що отримували інформацію, в яке місто їм виїжджати, орендували автомобіль та по прибуттю в населений пункт очікували сигналу, за якою адресою під’їжджати за грошима. Після цього залишали 20 відсотків від отриманої суми собі, решту перераховували на картковий рахунок.

Наразі чоловіки затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Встановлюється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території інших областей країни.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux