Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині з початку року дільничні поліцейські поставили на облік 760 домашніх тиранів
Опубліковано 06 квітня 2018 року о 15:44

Дільничні поліцейські, соціальні працівники та патрульні поліцейські об’єднали зусилля для забезпечення правопорядку в населених пунктах, допомоги жертвам домашнього насильства та налагодження діалогу з населенням.

Днями в Головному управлінні Національної поліції Херсонщини відбулася робоча зустріч за участю керівників секторів превенції територіальних відділів поліції, керівників Управління превентивної діяльності, заступника директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представників Управління патрульної поліції. Обговорили спільні заходи по протидії домашньому насильству, проведення занять в школах по недопущенню булінгу, спільні зустрічі з населенням для визначення та вирішення існуючих проблем правопорядку, а також функціонування поліцейських станцій.

Керівники секторів превенції розповіли про конкретні заходи, які вони вживають для протидії домашньому насильству. Лише з початку року в області зареєстровано 1120 заяв про домашнє насильство, 13 заяв подали діти. Поліцейські склали 973 адміністративні протоколи.  

«В нашій області на обліку перебуває 2494 осіб, схильних до вчинення домашнього насильства. Лише з початку року ми поставили на облік 760 домашніх дебоширів», - повідомив т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності Віталій Валяєв. З цієї кількості домашніх насильників 6% - жінки. Є і четверо неповнолітніх, які скоюють насильство у відношенні батьків.

Більш детально присутні зупинились на вкрай важливому питанні – спільних виїздах поліцейських з мобільними бригадами психологів і соціальних працівників на повідомлення про домашнє насильство. Їх мета – надання більш ефективної та всебічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та членам їх родин. Це психологічна, правова, медична та реабілітаційна допомога.

На нараді присутні домовилися частіше проводити зустрічі з громадськістю, місцевою владою, враховуючи їх думку щодо проблем безпеки, заради спільного безпечного простору в рамках реалізації проекту Community Policing. Також обговорили питання створення поліцейських станцій, які об’єднають роботу дільничних офіцерів поліції та населення для забезпечення публічної безпеки, охорони прав і свобод громадян. Люди матимуть можливість у будь-який час звернутися за допомогою до поліцейських.    

Наприкінці зустрічі для подальшого використання в робот всі обмінялися візитівками та профілактичними буклетами з інформацією для потерпілих про психологічну допомогу, консультації для жінок, які постраждали від домашнього насильства.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux