Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині з робочою поїздкою перебувають представники Канадської поліцейської місії з питань протидії домашньому насильству
Опубліковано 08 червня 2021 року о 17:41

Іноземні гості перебуватимуть в обласному центрі три дні – з 7 по 9 червня. Сьогодні, 7 червня, відбулися дві робочі зустрічі з канадськими поліцейськими.

Вранці представники Канадської поліцейської місії зустрілися з керівниками Головного управління Національної поліції області та обласного управління патрульної поліції. В ході бесіди присутні обговорили питання співпраці у попередженні та запобіганні домашньому насильству. Також колеги з-за кордону дізналися від поліцейських очільників, які превентивні заходи вживаються місцевими поліцейськими для подолання цієї проблеми.

Зокрема керівник поліції Херсонщини Олександр Прокудін поінформував, що з початку року в підрозділи поліції області надійшло 4 тисячі заяв та повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством. За 40 відсотками викликів були складені адміністративні протоколи за ст.173-2 КУпАП. У 102-х випадках розпочаті кримінальні провадження. Переважна більшість заявників (2600) стали свідками домашнього насильства. Інші звернення надійшли від самих постраждалих. В ході перевірок насильство було підтверджено по відношенню до 55 дітей, 1170 жінок, 217 чоловіків та 203 громадян похилого віку. З метою попередження вчинення насильства в сім’ї в подальшому поліцейські винесли понад тисячу термінових заборонених приписів, з яких 168 - зобов’язання залишити місце проживання постраждалої особи, майже 200 - заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи, інші - заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Наступна робоча зустріч була більш обширною - в одному з конференц-залів представники Канадської поліцейської місії окрім правоохоронців зустрілися з представниками органів виконавчої та судової влади, системи безоплатної правової допомоги, а також громадськими організаціями. Присутні також обговорили питання взаємодії у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству.

Крім того, 9 та 10 червня, іноземні колеги проведуть для херсонських правоохоронців два навчальні семінари та передадуть світовий досвід з допомоги родинам у випадку домашнього насильства та систему взаємодії підрозділів під час роботи з агресорами та постраждалими.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux