Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Напад на чиновницю Херсонської міськради кваліфіковано як замах на вбивство
Опубліковано 01 серпня 2018 року о 13:39

Кваліфікацію злочину змінено у зв’язку із отриманим попереднім висновком судово-медичної експертизи. Зокрема встановлено, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою. Про це сьогодні, 1 серпня, під час брифінгу повідомив заступник начальника поліції Херсонської області Микола Вербицький.

Він зазначив, що вчора, 31 липня о 08:47 в поліцію зателефонував херсонець і повідомив, що його знайомій облили обличчя невідомою речовиною. Потерпілою виявилася чиновниця міської ради.

За словами Миколи Вербицького, після надходження інформації про вчинення злочину стосовно чиновниці міської ради, поліція ретельно оглянуто місце події. На даний час вживаються наступні заходи:

З  метою встановлення свідків та очевидців події проведено загальне відпрацювання місця події, мікрорайону Таврійський, побудинковий та поквартирний обхід. На теперішній час опитали жителів 250 квартир 10 будинків, які розташовані в районі вчинення злочину. Крім цього відпрацьовуються торгівельні заклади, підприємста та організації для встановлення камер відеоспостереження. На даний час встановлено 14 відеокамер, з 10 з них вже знята інформація. Відео з однієї з камер з особою підозрюваного, який втікав після вчинення злочину, ми одразу ж розповсюджували у засобах масової інформації. По прикметах були орієнтовані екіпажи патрульної поліції, поліції охорони та інші.

У слідства є версія, що злочинець міг бути не один, у нього могли бути спільники, які можливо чекали на автомобілі. Та саме таким чином вони могли зникнути з місця вчинення злочину.

Одразу вказані події були кваліфіковані за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене за обтяжуючих обставин). Після отримання від медиків інформації про діагноз потерпілої була змінена кваліфікація на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України «Умисне тяжке тілесне ушкодження».

На даний час над розкриттям злочину працює спеціально створена міжвідомча слідчо-оперативна група, з числа працівників Головного управління Національної поліції і області, прокуратури області та СБУ в області. Кримінальне провадження розслідує слідче управління поліції області. Оперативне супроводження здійснюють працівники карного розшуку поліції та служби безпеки України.

Наразі слідством розглядається декілька версій події, у т.ч. злочин скоєний у зв’язку зі службовою діяльністю потерпілої, у зв’язку з активною громадською позицією потерпілої та можливі конфліктні ситуації.

За словами Миколи Вербицького, на даний час допитати потерпілу не вдалося, але поліція готова спілкуватися з нею у будь-який зручний для неї час.

За попереднім висновком судово-медичної експертизи, отриманого сьогодні, стало відомо, що речовина, якою облили чиновницю, є концентрованою сірчаною кислотою. У зв’язку з отриманням висновку про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень та їх небезпечності для життя на даний час злочин кваліфіковано за ст.15, п.4 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Розслідування злочину триває. Проводять всі необхідні слідчо-розшукові заходи.

Нагадаємо, на Херсонщині напад на чиновницю міської ради перекваліфіковано.

Також  поліція зверталася до громадян для  встановлення особи чоловіка, який облив обличчя жінки невідомою речовиною.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux