Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині поліцейські притягнули до відповідальності мешканця Новотроїцької ОТГ за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб
Опубліковано 12 лютого 2021 року о 15:02

В Новотроїцьке відділення поліції зателефонувала диспетчер районної служби «103». Медпрацівник розповіла, що до них надійшов дзвінок від чоловіка, який в анонімному режимі повідомив, що підірве в квартирі 2 балони з газом. Впродовж декількох хвилин поліцейські встановили особу абонента, який зателефонував на «103». Він розповів, що таким чином пожартував. Відтепер правопорушнику загрожує адміністративна відповідальність.

Поліцейські встановили, що з номера, з якого телефонували в службу «103», в поліцію раніше вже надходили виклики. Їх здійснював 30-річний мешканець с. Чкалове. Кожного разу він перебував в стані сп’яніння. Подальшими перевірками встановлювалося, що уся надана ним інформація про начебто скоєння проти нього протиправних дій виявлялася вигаданою.

Як розповів заступник начальника місцевої поліції Євген Басов, за місцем проживання чоловіка негайно виїхала група швидкого реагування підрозділу. Він знаходився вдома та знов перебував у нетверезому стані. Правоохоронці оглянули квартиру та з’ясували, що ніяких газових балонів в його помешканні немає.

Чоловік підтвердив, що робив повідомлення про газові балони зі свого телефона. В своє виправдання він пояснив правоохоронцям, що таким чином пожартував.  На правопорушника поліцейські склали адміністративний протокол за ст.183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб». Крім того поліцейські мають намір звернутися до лікарів щодо можливості проведення спеціалізованого обстеження вказаного громадянина.

Поліція Херсонщини інформує, що згідно із законодавством України окрім адміністративної відповідальності можлива й кримінальна відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Це регламентується ст. 259 Кримінального кодексу України. Також, крім покарання, правопорушники мають відшкодовувати матеріальні збитки, які пов’язані з обстеженням приміщень та прилеглої території спеціальними службами.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux