Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські провели тренувальне навчання щодо правил евакуації з учнями Білозерського ліцею ім. Олександра Печерського
Опубліковано 25 травня 2018 року о 14:35

Перед початком літніх канікул в гості до учнів Білозерського закладу початкової освіти–наукового ліцею ім. О.Я.Печерського завітали ювенальні поліцейські та спеціалісти вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції області. Вони нагадали дітям правила поведінки при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів, а також провели з учнями тренувальне навчання щодо правил евакуації з ліцею при виявленні там підозрілого предмета.

За задумом, в ліцеї учень виявив підозрілий предмет і повідомив директору, який викликав поліцію. У навчальному закладі була оголошена загальна тривога. Правоохоронці евакуювали дітей та вчителів, які організовано і без паніки залишили будівлю згідно з планом евакуації. Вона зайняла кілька хвилин. Територію ліцею огородили, учнів відвели на безпечну відстань.

Спеціалісти-вибухотехніки визнали предмет вибухонебезпечним, з дотриманням правил безпеки винесли його за територію навчального закладу і знешкодили муляж вибухового пристрою.

  

Після тренування для школярів та вчителів поліцейські провели лекцію. Начальник вибухотехнічної служби ГУНП Олександр Козюра розповів учням про види боєприпасів і вибухових предметів, вказав основні причини нещасних випадків і ознайомив дітей з правилами поведінки при виявленні боєприпасів.

- Якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет, категорично забороняється торкатися його, піднімати, не можна наносити удари по корпусу, переносити або перекочувати його з місця на місце, - зазначив Олександр Козюра. – Ні в якому разі не варто кидати предмет в багаття або розводити вогонь поблизу нього.

Поліцейський озвучив учням номери телефонів установ, куди треба звертатися у разі виявлення підозрілих предметів.

Начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько нагадав дітям правила дорожнього руху, правила безпеки та поведінки під час спілкування з незнайомцями та в яких випадках обов'язково треба викликати поліцію.

- Саме під час канікул переважна більшість дітей залишаються без пильного нагляду дорослих. Важливо, аби під час відпочинку та ігор діти не забули про елементарні правила безпечної поведінки, - зазначив Ярослав Шанько.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux