Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Херсонщини викрили злочинну групу в причетності до ошукування іноземних компаній
Опубліковано 12 січня 2022 року о 16:58

Вчора, 11 січня, слідчі слідчого управління поліції Херсонщини разом із оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки у фігурантів, які підозрюються в шахрайських діях відносно приватних підприємств із зарубіжжя.

До поліції звернулися представники однієї з іноземних фірм. Вони повідомили, що їх ошукали на 20 тисяч доларів США українські, так би мовити, «партнери». Як з’ясувалося, зарубіжна компанія мала намір закупити на території Херсонщини продукцію тваринного виробництва. Іноземців зацікавила пропозиція однієї з фірм і невдовзі покупці зустрілися з представником продавця. Останній надав можливість оглянути товар і його якість повністю задовольнила покупців. Сума торгового контракту мала скласти кілька десятків тисяч доларів США. Та, щоб розпочати відправку, продавець запросив 20 тисяч передоплати. Покупці погодилися, адже все було начебто надійно – і фірма офіційно зареєстрована, і товар гарної якості, й представник від кампанії вселяє довіру. У вказаний термін передоплата була направлена на рахунок отримувача. Однак, час спливав, а товар покупці так і не отримали. Тому звернулися в поліцію.

Під час перевірки виявилося, що вказаної потерпілими фірми вже не існує. Слідчим управлінням ГУНП в Херсонській області було відкрите кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». В ході проведення слідчо-розшукових заходів слідчі та оперативники Управління стратегічних розслідувань встановили групу чоловіків, які могли бути ймовірними зловмисниками.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Віктор Баранецький, до групи входять троє чоловіків, віком від 35 до 50 років. Вчора, 11 січня, в їх оселях поліцейські провели санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили речові докази: засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, банківські картки, печатки та документацію. Нині зловмисникам слідчі повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Тобто шахрайство, вчинене у великих розмірах. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Також оперативники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області встановили, що злочинна група причетна до скоєння ще кількох аналогічних фактів на території України. В результаті чого компанії з Азербайджану, Угорщини, Іраку та Італії втратили понад 200 тисяч доларів США.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux