Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Білозерського району відкрила кримінальне провадження за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян
Опубліковано 11 листопада 2020 року о 17:34

Ввечері 9 листопада на спецлінію «102» зателефонував пасажир рейсового автобусу Миколаїв – Каховка. Він розповів, що в салоні знаходиться нетверезий пасажир, який повідомив, що в його рюкзаку знаходиться вибухівка. На місце події першими виїхали екіпажи управління патрульної поліції в Херсонській області. Інспектори затримали правопорушника. Інформація про вибухівку не підтвердилася. Відтепер пасажирові може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Подія сталася по автодорозі за с. Шевченкове Миколаївської області. Наразі відомо, що в Миколаєві в рейсовий автобус сів пасажир, який направлявся у Херсон. Чоловік перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. За с. Шевченкове пасажир сів поруч з водієм та став його відволікати від керування. Чоловікові стали робити зауваження, на що він відреагував неадекватною реакцією – поблизу повороту до населеного пункту «Луч» він наказав водієві зупинити автобус та повідомив, що у нього в рюкзаку вибухівка, а також дістав ніж та став погрожувати, що спричинить собі ушкодження. Стривожені пасажири терміново зателефонували за номером «102».

Першими за вказаною адресою приїхали інспектори управління патрульної поліції Херсонської області. Правоохоронці роззброїли правопорушника та утримували його до приїзду слідчо-оперативної групи Вітовського відділення поліції ГУНП в Миколаївській області. В ході поверхневого огляду поліцейські встановили, що інформація про вибухівку виявилася неправдивою. Згодом колеги з Миколаївщини передали затриманого працівникам поліції Білозерського відділення поліції.

Правопорушником виявився 47-річний чоловік. Наразі він не має постійного місця мешкання. За даним фактом слідчими Білозерського відділення поліції розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Встановлюються всі обставини.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux