Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини активізувала роботу з попередження поширення коронавірусної інфекції
Опубліковано 06 листопада 2020 року о 18:15

Відсьогодні в усіх районах Херсонської області, яка знаходиться в «помаранчевій» зоні за рівнем епідемічної небезпеки COVID-19, за ініціативи керівництва поліції Херсонщини посилюються превентивні заходи, направлені на запобігання поширенню коронавірусної хвороби та контроль за дотриманням громадянами та суб’єктами господарювання карантинних обмежень.

У профілактичному відпрацюванні задіяні працівники усіх служб районних підрозділів та апарату обласного главку поліції, Управління патрульної поліції, бійці поліцейських спецпідрозділів та військовослужбовці Нацгвардії, ДСНС, недержавні охоронні структури. До участі в патрулюванні також запрошені представники держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування.

Під час інструктажу очільник поліції Херсонщини Олександр Прокудін націлив відповідальних керівників на безумовне виконання поставлених завдань, а також звернув увагу, що основний принцип – не покарати порушників, а попередити, що за злісне ігнорування протиепідемічних вимог передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

- Нині поліція та всі структури системи МВС працюють у посиленому режимі, але в першу чергу з акцентом на профілактику. На будь-які порушення карантинних обмежень ми реагуємо у межах компетенції. Наразі вся Херсонська область увійшла до «помаранчевої» зони за темпами поширення COVID-19, а з 9 листопада у Великоолександрівському районі починають діяти обмеження «червоної» зони. Тож, прошу всіх громадян з порозумінням ставитися до перевірок дотримання карантинних обмежень поліцейськими, адже від свідомості та дисциплінованості кожного залежить здоров’я і життя всіх громадян, - зазначив начальник Головного управління Національної поліції Херсонської області Олександр Прокудін.

Наряди патрулюють парки, сквери, перевіряють магазини та заклади харчування, пасажирський транспорт, проводять роз’яснювальну роботу із перевізниками та представниками торгівлі. Громадянам пояснюється важливість дотримання маскового режиму у транспорті та інших громадських місцях.

Поліція нагадує, що у «помаранчевій» зоні заборонено роботу: хостелів і турбаз, ресторанів та нічних клубів вночі, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше однієї особи на 10 кв. м приміщення), масові збори понад 100 осіб (одна людина на 20 кв. м).

Також інформуємо, що сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час дії карантину. Після офіційного оприлюднення закону правопорушників очікують штрафи від 170 до 225 гривень. Право розглядати такі справи буде надано Національній поліції, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад та органам Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux