Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини протидіє самогоноварінню
Опубліковано 26 листопада 2019 року о 17:16

Увага дільничних офіцерів поліції Херсонщини постійно приділена протидії з незаконного продажу спиртовмісних напоїв. З початку року працівники поліції вилучили у громадян майже 1500 літрів такої продукції та склали понад 850 адміністративних протоколів.

За словами керівника управління превентивної діяльності В’ячеслава Шинкарьова, аналіз криміногенної ситуації на території Херсонської області вказує, що більшість побутових конфліктів,  випадків спричинення тілесних ушкоджень, в тому числі які спричинили смерть, настають після вживання спиртних напоїв. Для сільської місцевості характерним є те, що місцеве населення здебільшого не в змозі дозволити собі купувати акцизні товари. Тому сільські любителі оковитої обирають більш доступні міцні напої – самогон, домашнє вино, саморобний коньяк. Отже з метою попередження злочинів та правопорушень, вчинених у стані сп’яніння, дільничні офіцери поліції постійно проводять цільові профілактичні рейди з виявлення фактів виготовлення самогону, інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва, особливо саморобного коньяку, та їх реалізації населенню. Також дільничні проводять профілактичні бесіди в неблагополучних родинах та з особами, які зловживають спиртними напоями.

З початку 2019 року працівники поліції Херсонщини виявили майже 900 адміністративних правопорушень, пов’язаних із самогоноварінням та порушенням правил продажу алкогольних напоїв. За виготовлення та зберігання самогону поліцейські склали понад півтисячі адміністративних матеріалів, за порушення правил торгівлі алкогольними напоями – 250 проколів. Також до адміністративної відповідальності притягнуті 100 чоловік за придбання спиртних напоїв домашнього виробництва. У правопорушників вилучили 140 самогонних апаратів, понад 1100 літрів самогону, 2,5 тисячі літрів самогонної закваски та 350 літрів інших спиртних напоїв домашнього виробництва.

Шановні громадяни, поліція Херсонщини закликає не бути байдужими та подбати разом про спокій у сім’ях та на вулицях – якщо ви володієте інформацією про місця виготовлення та незаконної реалізації алкогольних напоїв телефонуйте до поліції за номером «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux