Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини застерігає від шахраїв
Опубліковано 19 листопада 2019 року о 12:57

Кожного дня в поліцію Херсонської області звертаються мешканці області, які стали жертвами телефонних або Інтернет шахраїв. Зловмисники використовують найрізноманітніші методи та способи: дзвінок від працівника банку, або продаж якісного товару за зниженою ціною, або дзвінок від родича, який потрапив у біду. В усі ці види пасток потрапили вчора херсонці.

Дзвінок від працівника банку

Вчора в чергову частину Каховського відділу поліції звернулась 30-річна жителька с. Зелений Під. Вона розповіла, що їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік та представився працівником служби безпеки банку, в якому обслуговується жінка. Псевдопрацівник повідомив, що банківська картка заявниці заблокована та для її розблокування необхідно назвати реквізити. Жінка продиктувала дані картки, після чого отримала SMS-повідомлення про зняття з рахунку 20000 гривень.

Дзвінок  - ваш родич потрапив у біду

Цього ж дня в Великолепетиське відділення поліції надійшла заява від 81-річної місцевої мешканки. Пенсіонерці зателефонував незнайомий чоловік та повідомив, що її донька потрапила в халепу і для вирішення питання потрібно заплатити гроші. Схвильована жінка зібрала всі свої збереження і перерахувала зловмисникам 14000 гривень. Лише після відправлення грошей заявниця вирішила зателефонувати дочці та дізналася, що з нею насправді все гаразд.

Продаж неіснуючого товару через Інтернет

Також вчора близько опівдня в чергову частину Білозерського відділення поліції зателефонував 27-річний місцевий житель. Чоловік розповів, що замовив фотоапарат на сайті-оголошень. Два дні тому він перерахував продавцю 14000 гривень, але товар так і не отримав і продавець на дзвінки не відповідає.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає вас бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються ввести вас в оману. Дзвінок на мобільний із невідомого номера – перший сигнал, що ваш співрозмовник може виявитися шахраєм. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такі види шахрайства, щоб уникнути біди в подальшому та зберегти гроші.

Кілька порад, як вберегтися від шахраїв:

- ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;

- не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей;

- нікому не повідомляйте PIN-код, CVV-код або інші реквізити картки;

- якщо вас інформують, що ваші рідні потратили у біду, обов’язково перетелефонуйте їм, щоб дізнатися чи з ними все гаразд;

- не перераховуйте гроші за товар на перед, користуйтеся послугою перевізників «післяплати», коли ви платите за посилку оглянувши її.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux