Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних із заводом карданних валів, перебуває на особистому контролі начальника поліції Херсонщини Олександра Прокудіна
Опубліковано 11 лютого 2020 року о 20:10

В зв’язку з останніми подіями, що відбуваються навколо майна «Херсонський завод карданних валів» поліцією розпочато два кримінальні провадження. Одне з них розслідується слідчим управлінням обласного главку поліції, інше – слідчими Корабельного відділення поліції. Наразі проводяться усі необхідні слідчі та процесуальні дії, направлені на встановлення всіх обставин та прийняття законного рішення у кримінальних провадженнях. Про це сьогодні повідомив начальник обласної поліції Олександр Прокудін.

Cьогодні відбулась робоча зустріч за участю представників Херсонської обласної державної адміністрації, керівництва обласної поліції, засобів масової інформації та зацікавлених сторін. На нараді обговорили хід розслідування кримінальних проваджень та ряд інших, пов'язаних з цією проблемою питань. Як повідомив начальник обласної поліції Олександр Прокудін, працівниками слідчого управління проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України за фактом зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки. Слідчі припускають, що арбітражний керуючий, зловживаючи своїми повноваженнями за попередньою змовою з рядом осіб в ході проведення аукціону навмисно занизив вартість цілісного майнового комплексу, що належить признаному банкрутом ПрАТ "Херсонський завод карданних валів", до суми 11 мільйонів 796,5 тисяч гривень.

В рамках кримінального провадження на теперішній час слідчими проведено ряд необхідних слідчих заходів, таких як: отримана ухвала суду на накладення арешту на цей майновий комплекс; з метою встановлення обставин реалізації спірного майна проводяться допити свідків; проведена виїмка документації, яка надавалася під час проведення ліквідаційної процедури, в тому числі щодо реалізації майнового комплексу; з’ясовується ступінь обізнаності керівників установ, які кредитували ПрАТ "Херсонський завод карданних валів", про результати аукціону з продажу цілісного майнового комплексу боржника за таку вартість; направлене подання до Міністерства юстиції України з питання проведення перевірки дій арбітражного керуючого та відповідності їх до вимог діючого законодавства. 

Також слідчими Корабельного відділення поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ст.356 Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються обставини за фактом самоуправства між ПАТ «Херсонський завод карданних валів», ТОВ «Машинобудівна комплектація» та ТОВ «Автоград Херсон». Так, в районне відділення поліції  паралельно звернулися представники цих установ щодо законності перебування на території тих чи інших осіб. В зв’язку з цим, на минулому тижні поліцією для перевірки в Дніпровське відділення поліції була доставлена група чоловіків (близько 30 осіб), які перебували на території майнового комплексу. Вони пояснили, що були запрошені керівництвом ТОВ «Автоград Херсон» для охорони даної території. Особисті дані чоловіків були встановлені, вони є мешканцями Дніпропетровської та Запорізької областей, заборонених предметів у них не виявлено. Після перевірки керівництвом ТОВ було організовано їх централізований від’їзд до місць проживання. Також на підставі ухвали слідчого судді Херсонського міського суду проведено огляд території та обладнання, яке знаходиться за юридичною адресою «Херсонський завод карданних валів».

Також начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін зазначив, що розслідування кримінальних проваджень перебуває на його особистому контролі. Проводяться усі необхідні слідчі та процесуальні дії, направлені на неупереджене розслідування, встановлення всіх обставин та прийняття законного рішення у кримінальних провадженнях.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux