Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У 2020 році поліцейські Херсонщини розкрили кожен другий злочин
Опубліковано 05 лютого 2021 року о 15:12

У минулому році поліції Херсонщини вдалося не допустити  ускладнення оперативної обстановки на території області, правоохоронці вчасно реагували і на виклики у безпековому просторі.

Упродовж 2020 року за підтвердженими фактами про скоєння злочинів поліцейські розслідували 12135 кримінальних правопорушень. З них розкрито кожен другий злочин. Порівняно з 2019 роком, у Херсонській області менше скоєно тяжких та особливо тяжких злочинів, процес розкриття і розслідування яких контролюється керівництвом ГУНП.

Важливим є зменшення кількості вчинених умисних вбивств (зареєстровано 52 і нерозкритими залишаються лише 2 злочини), тяжких тілесних ушкоджень – 44 та розбійних нападів – 44.

Поліцейські розшукали 312 злочинців, які намагалися уникнути покарання. Правоохоронці встановили місцезнаходження 144 зниклих безвісти громадян.

Позитивні результати роботи  минулого року показали поліцейські у сфері розкриття майнових злочинів, які мають найбільший суспільний резонанс. Так, відкрито майже 200 кримінальних проваджень щодо грабежів, за 144 фактами винним особам повідомлено про підозру. Крадіжки є найпоширенішим видом злочину на території області, у минулому році поліція розслідувала 5577 таких кримінальних проваджень, розкрита кожна друга крадіжка. Щодо протидії незаконному заволодінню транспортними засобами, то у минулому році поліція відкрила 145 таких кримінальних проваджень.  

У публічних місцях сталося 563 злочини, найбільше з них – крадіжки, грабежі, хуліганства та шахрайства.   

Поліцейські виявили 803 кримінальні правопорушення у сфері протидії наркозлочинності, ліквідували 53 наркопритони, задокументували 277 фактів збуту наркотиків. Із незаконного обігу вилучили понад 173 кг. наркотичних засобів та майже півтора кілограми психотропних речовин (амфетаміну, метамфетаміну та екстазі). Правоохоронці розслідували та направили до суду 706 таких матеріалів.

Поліцейські припинили діяльність організованих груп та злочинних організацій. Це результат копіткої роботи оперативних підрозділів. Вже закінчено 9 кримінальних проваджень відносно організованих злочинних груп, які направлені до суду. Загалом, до складу ОЗГ входило 38 осіб: 9 організаторів та 29 виконавців. Їм інкримінують скоєння 70 злочинів (найбільше – у сфері наркозлочинності).

На автошляхах області сталося 3420 ДТП, з них 736 – з постраждалими. В аваріях травмувалися 868 громадян, 122 людини загинули.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux