Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Херсоні поліцейські успішно знешкодили озброєних зловмисників та звільнили заручників
Опубліковано 18 квітня 2018 року о 18:10

Сьогодні на території міста Херсона відбулася поліцейська спецоперація. В рамках проведення тактико-спеціальних навчань поліцейські затримували групу озброєних злочинців та звільняли заручників.

За сценарієм, вранці по вул.Миру троє озброєних зловмисників зупинили автомобіль, поранили водія та заволоділи його сумкою зі значною сумою грошей. Захопивши пораненого в заручники, невідомі поїхали на автомобілі «Мазда». Очевидці повідомили в поліцію прикмети автомобіля зловмисників.

За командою т.в.о. начальника обласного главку поліції Миколи Цапа в обласному центрі був введений поліцейський оперативний план «Сирена». Диспетчери Ситуаційного центру негайно орієнтували всі автопатрулі патрульної поліції та поліції охорони. По тривозі був піднятий особовий склад апарата главку поліції та підрозділів поліції в місті Херсоні. Під час відпрацювання міста поліцейські виявили покинутий зловмисниками автомобіль на території Корабельного району. 

Як з’ясувалося, злочинці захопили у заручники ще двох неповнолітніх та забарикадувалися в будівлі непрацюючої школи. В дію був введений оперативний план «Грім». Школу оточили з усіх сторін. Поруч із місцем переховування озброєних злочинців поліцейські розгорнули оперативний штаб та вузол радіозв’язку. Був тимчасово обмежений рух автотранспорту. На допомогу поліції прибули представники Управління ДСНС та загін військовослужбовців в/ч 3056 Національної гвардії України.

На місці працювала спеціальна група перемовників. Вони спілкувалися із зловмисниками та передавали їхні умови до штабу. Але присутність заручників значно ускладнювала ситуацію. Тож у зв’язку із загрозою життю заручників, для їх визволення та затримання злочинців було прийнято рішення на проведення спеціальної операції спецпідрозділом «КОРД». Бійці за лічені хвилини роззброїли зловмисників та звільнили заручників. Пораненому водію була вчасно надана медична допомога.

- Сьогодні під час проведення навчань працівники різних підрозділів і служб поліції та інших правоохоронних органів ефективно взаємодіяли та показали достатній рівень підготовленості до виконання спеціальних завдань. Звісно ж, є чому вчитися і що удосконалювати, - підсумував керівник операції Микола Цап. - Ми будемо і надалі додатково відпрацьовувати потрібні практичні навички. Разом з цим, хочу зазначити, що ми досягли мети проведення навчань – в ході спецоперації ніхто з працівників поліції та цивільних громадян не постраждав, а зловмисники були знешкоджені.

По закінченні тренувань керівник поліцейської операції Микола Цап разом із представниками Національної поліції України підвели підсумки проведення навчань і проаналізували дії та недоліки в діях кожного підрозділу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux