Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Уся історія ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС є зразком мужності й героїзму
Опубліковано 26 квітня 2021 року о 10:25

35 років з дня Чорнобильської катастрофи. Говорячи про цю трагедію, перш за все, хочеться згадати про тих людей, які у 1986 році першими вступили в бій зі страшною катастрофою - пожежею на атомному реакторі. Мова йде про військовослужбовців, працівників пожежної охорони та міліції, яких вже немає серед живих. Всі вони отримали колосальні дози опромінення і загинули, віддавши свої життя заради майбутніх поколінь.

З Херсонщини на боротьбу зі страшним лихом було направлено 339 працівників органів внутрішніх справ з числа міліціонерів та пожежників.

Один з перших ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС був уродженець  Херсонщини Віктор Кібенок, який народився 17 лютого 1963 року в смт. Іванівка. Він брав участь у гасінні пожежі в перші години після аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року. Під час гасіння отримав високу дозу опромінення, був відправлений на лікування до Москви, де і помер 11 травня 1986 року. 26 квітня 1996 року Віктор Кібенок нагороджений відзнакою Президента України – зіркою «За мужність» (посмертно). На честь Віктора Кібенка названі вулиці низки населених пунктів Київської області, а також населених пунктів інших регіонів України та у рідному селищі Іванівка на Херсонщині.

Щорічно, з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, поліцейські Херсонщини проводять зустрічі з пенсіонерами МВС – учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Працівники територіальних підрозділів поліції спільно з представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування беруть участь у церемоніях покладання траурних вінків та квітів до пам’ятників та меморіалів, споруджених на честь загиблих ліквідаторів.

Ми схиляємо голови перед подвигом тих, хто поклав своє життя у боротьбі з атомним пеклом. Щира пошана тим, хто щодня бореться зі страшними хворобами, спричиненими катастрофою. І нехай прийдешні покоління завжди пам’ятають уроки Чорнобиля, щоб над нашою землею завжди було мирне, чисте небо, а в кожній оселі панував мир, щастя та добробут.

Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і вічна пам'ять жертвам Чорнобильської катастрофи!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux