Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Генічеську поліцейські затримали чоловіка за неправдиве повідомлення про замінування магазину
Опубліковано 10 березня 2020 року о 15:23

Автором неправдивого повідомлення про замінування супермаркету в місті Генічеськ, внаслідок чого поліцейські евакуювали понад 50 покупців та персонал, виявився місцевий житель, який перебував напідпитку. За скоєне чоловіку може загрожувати ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

На лінію "102" надійшло анонімне повідомлення про нібито закладення вибухівки в супермаркеті у місті Генічеськ. Після отримання інформації на місце події виїхали слідчо-оперативна група Генічеського відділу поліції та усі екстрені служби. З магазину були евакуйовані понад 50 покупців та персонал. Поліцейські обмежили доступ до будівлі та потенційно небезпечної території довкола.

Працівники вибухотехнічної служби ГУНП провели ретельний огляд супермаркету та навколишньої території. В результаті жодних вибухових пристроїв не виявлено.

Водночас працівники поліції провели низку спеціальних заходів і швидко встановили особу псевдомінера. Ним виявився 38-річний житель міста. Чоловік пояснив, що був у стані алкогольного сп’яніння, хотів розважитись, тому зробив хибне повідомлення про замінування.   

Нині чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» Кримінального кодексу України.

А у Бериславському районі працівники поліції склали адміністративний протокол у відношенні 51-річного жителя одного з сіл за неправдивий виклик спецслужб.

У Бериславський відділ поліції надійшов виклик від медпрацівників. Вони повідомили, що на лінію «103» зателефонував чоловік та сказав, що потребує негайної допомоги медиків, тому що нещодавно повернувся з Китаю і нині почувається зле. Коли спеціальна бригада прибула за адресою, то з'ясувалося, що заявник перебував у стані алкогольного сп'яніння. Він пояснив, що пожартував і не думав, що на його виклик відреагують.

Працівники Бериславського відділу поліції склали у відношенні чоловіка адміністративний протокол за ст.183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція вкотре нагадує громадянам, що завідомо неправдивий виклик спецслужб забирає дорогоцінний час медиків, поліції або працівників ДСНС для порятунку життя людини.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux