Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В обласному главку поліції відбулась координаційна нарада силових структур, пов’язана із забезпеченням публічного порядку та дотриманням законності під час виборчого процесу
Опубліковано 28 жовтня 2021 року о 13:06

У Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області під головуванням т.в.о. начальника обласного главку поліції Руслана Осипенка відбулась координаційна нарада відомств, що підпорядковуються Міністерству внутрішніх справ України. Метою зустрічі стало обговорення взаємодії правоохоронних структур щодо попередження, недопущення, а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства

У нараді взяли участь начальники галузевих служб та територіальних підрозділів обласного главку поліції, представники обласних управлінь поліції охорони та патрульної поліції, міжрегіональних органів, державної служби з надзвичайних ситуацій, міграційної служби, керівництво військової частини №3056 Національної гвардії України.

Присутні обговорили питання організації реагування на повідомлення про порушення виборчого процесу, зокрема, незаконної агітації, підкупу виборців, а також забезпечення публічної безпеки та виборчого права в рамках законодавства.

- Ми розробили інструментарій оперативного отримання повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Спеціально створено Ситуаційний центр для прийняття управлінських рішень та моніторингу інформацій з метою подальшого оперативного реагування на події, діяльність якого відбувається цілодобово у надзвичайному (позаплановому) режимі. Поліція негайно реагує на повідомлення щодо виборів та ретельно перевіряє всю інформацію, яка надходить з різних джерел, - повідомив заступник начальника главку Денис Захарченко. – Весь особовий склад гарнізону поліції Херсонщини до особливого розпорядження переведений на посилений варіант несення служби.

Громадянам забезпечена можливість оперативно інформувати та повідомляти правоохоронців про порушення виборчого законодавства будь-яким зручним способом за допомогою:

- Телефону гарячої лінії «102»

- Додатку для смартфонів My Pol (https://appmypolice.com)

- У повідомленнях до офіційної сторінки у Фейсбук @Поліція Херсонської області

- У телеграм-каналі «Безпечна Херсонщина»

- Безпосередньо звернувшись до працівника поліції, який перебуває на дільниці або несе службу на вулиці

За підсумками наради зроблено висновок щодо готовності гарнізону поліції Херсонщини до виконання завдань із забезпечення публічного порядку і безпеки на всіх етапах проведення виборчого процесу – від початку виборчої кампанії до оприлюднення її результатів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux