Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В обласному главку поліції відбувся «круглий стіл» з питань підготовки фахівців у сфері протидії наркозлочинності (ФОТО)
Опубліковано 31 січня 2018 року о 12:56

31 січня на базі ГУНП в Херсонській області за ініціативи керівництва Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ відбувся "круглий стіл", під час якого обговорені питання взаємодії відомчого навчального закладу та практичних підрозділів Національної поліції та МВС України при підготовці фахівців, які спеціалізуються на протидії наркозлочинності. Херсонський факультет (як відокремлений структурний підрозділ ОДУВС) визнано базовим для навчання, підготовки та підвищення кваліфікації таких поліцейських на території області.
 До участі в обговоренні проблемних питань, які виникають у зв’язку із спеціалізацією навчального закладу, долучилися крім представників Херсонського факультету, заступник начальника ГУНП в Херсонській області полковник поліції Цап М.М., начальник управління кадрового забезпечення ГУНП підполковник поліції Кучерявий М.С., керівник управління протидії наркозлочинності Херсонщини підполковник поліції Денисьєв А.Л. та директор Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Сакал П.М.
З метою якісної підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності НПУ нагальним є вирішення низки організаційних питань.

Проректор університету – декан Херсонського факультету полковник поліції Берило О.Г. акцентував увагу присутніх на тих питаннях, які необхідно вирішувати спільно – і науковцям, і викладачам, і оперативним працівникам. Насамперед це стосується належної підготовки аудиторного фонду, створення спеціалізованих лабораторій, забезпечення необхідними засобами та технікою для проведення практичних занять тощо. Актуальним є питання двостороннього взаємовигідного співробітництва. З однієї сторони – це залучення до навчального процесу спеціалістів-практиків: оперативників, криміналістів, медичних та соціальних фахівців. З іншої – стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників університету в підрозділах Нацполіції, які проводять оперативну роботу з профілактики наркозлочинів, їх виявлення та розкриття. 
Це дозволить вести підготовку майбутніх поліцейських на максимально високому професійному рівні та створити якісний, високопрофесійний кадровий потенціал. 
У ході діалогу обговорювалися питання забезпечення навчального процесу наглядово-демонстраційними засобами за спеціалізацією, а також належного зв'язку з державними та громадськими установами та організаціями, діяльність яких пов’язана із контролем легального обігу препаратів, що містять в собі наркоскладові компоненти, профілактикою наркозалежності осіб, пропагандою здорового способу життя.  


За підсумками "круглого столу" було узгоджено та схвалено Меморандум щодо взаємодії Херсонського факультету ОДУВС, ГУНП в Херсонській області та Херсонського НДЕКЦ МВС України в ході реалізації освітньої діяльності Херсонського факультету з підготовки кадрів для підрозділів протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Херсонський факультет Одеського державного університету внутрішніх справ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux