Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Херсоні поліцейські викрили злочинне угрупування за поширення злочинного впливу та збут наркотиків засудженим виправної установи
Опубліковано 22 квітня 2021 року о 17:20

В Херсоні правоохоронці припинили діяльність організованого злочинного угрупування, організатор якого поширював злочинний вплив серед засуджених, а також налагодив канал постачання та збуту наркотичних речовин до державної виправної установи.

Діяльність злочинної організації встановили оперативники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області зі співробітниками Управління служби безпеки України.  Спільно зі слідчими обласного главку поліції, за процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури та силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД було проведено 8 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, у їх автівках та в місцях позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що один із в’язнів виправної установи, який прираховує себе до «смотрящих», здійснює злочинний вплив як на території даної установи, так і за її межами. Він організував канал постачання наркотиків на територію виправної установи. Для цього «смотрящий» підбурив ще одного в’язня та декількох осіб на волі, які перекидали і приймали небезпечні речовини через охоронювану огорожу. Всього до складу угрупування входило 7 осіб.

Сьогодні, 22 квітня, під час обшуків в камерах підозрюваних та за місцем мешкання їх спільників на волі правоохоронці вилучили наркотичні засоби та посуд, в якому виготовлялись наркотичні засоби, шприци, наперстки для куріння наркотиків, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи з інформацією про засуджених та збір з них грошових коштів.

Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.255-1 Кримінального кодексу України «Встановлення або поширення злочинного впливу» та за ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати  позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux